Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

İLK AŞK GİBİ

Merhaba,

Sıcacık bir gülümseme var yüzünde güneşin, deniz beni çok uzaklardan çağırıyor. Aklımda valize koyulacaklar listesi, dilimde yaz aşkı şarkıları, düşlüyorum; telaşsız uyanmayı, dalgalara vurmayı, kitaplara sarılmayı, güneşin uğurlarken rengini yaşamayı…

Yaz gelince bir rahatlık geliyor peşinde, öyle değil mi? Şahsen benim telaşlarım hiç bitmiyor. Bir sezonun daha bitirmenin keyfi başka.

Şimdi önümde çok güzel etkinlikler listesi var bunları sizinle paylaşacağım. Ama önce geride bıraktıklarımıza bir göz atalım.

2. DoğArt Doğa, Çevre Kültür, Sanat ve Turizm Festivali 01 – 10 Haziran arasında Marmaris Kültür Merkezi organizesiyle, doğaya çevreye duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları, Sanatçıların ve Dünya İnsanlarının işbirliği ile gerçekleşti. Bende bu organizyonun karma sergisinde yer aldım. Festival programı beni çok etkiledi, başarılı geçtiğine dair çok güzel duyumlar aldım.

18. İstanbul Tiyatro Festivali 10 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Bu yıl onur Ödülleri Prof. Dr. Sevda Şener’e, Başar Sabuncu’ ya Prof. Dr. Özdemir Nutku’ya, Thomas Ostermeier’e ve Cüneyt Türel’e verildi.

Beyoğlu Belediyesi 3. Kültürlerarası Sanat Festivali düzenledi. Özellikle Galata Kulesi Meydanında gerçekleşen konserler ilgi çekiciydi. Coşkulu bir kalabalık vardı. Bir de özel bir hastanede gerçekleşen festival etkinliği vardı ki bence çok ilginçti. Bir Avusturyalı sanatçıyla resim çalışması yapıldı, bende katıldım ama hasta olduğum ve o sırada hastanede bulunduğum için bu etkinlikte bir resim yaptım. Her yer de resim yapmak insana başka bir deneyim katıyor.

İstanbul Modern’de Burhan Doğançay’ın “Kent Duvarlarının Yarım Yüzyılı” isimli Retrospektifi geçen ay açıldı. Bu yaz izlenecek sergilerden bir tanesi.

12. Afyonkarahisar Caz Festivali, Praglı topluluk Veronika Vitova Beşlisi’nin konseriyle başladı. Keşke Afyon’da olsaydık dedirten konserler vardı festival programında, festival 10 Haziran’da sona erdi.

11. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali 16 Haziran’da başlıyor. Kapanış Günü 26 Haziran’da Susam Sokağı seyirciyle buluşacak.

“The Great Masters Sergisi” 1 Haziran’da Tophane- i Amire’de sanatseverlerle buluştu. 16.yüzyıl İtalya’sının en ünlü üç ustası Michelangelo, Leonardo ve Raphael’in bilim ve sanatta nasıl izler bıraktıklarını anlatan The Great Masters Sergisi, 1 Haziran – 31 Temmuz tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Amire KSM Beş Kubbe Salonu’nda gerçekleşecek.

İş Bankası, yaz tatiline giren ilköğretim öğrencilerine “Karneni Göster Kitabını Al” projesi ile kitap hediye ediyor. Hediye kitabını almak isteyen öğrencilerin herhangi İş Bankası şubesine giderek karnesini göstermesi yeterli oluyor. 1 milyon ilköğretim öğrencisine 1 milyon kitap dağıtılması hedefleniyor.

İlgimi çeken bir etkinlik “Söyleşi: Öğretmen olarak sanatçı / Sanatçı olarak öğretmen” İstanbul doğumlu, New York’ta yaşayan sanatçı Peter Hristoff, New York Görsel Sanatlar Okulu öğrencilerinin çalışmalarını sunmak ve bir eğitimci olarak resim, çizim ve baskı alanlarındaki deneyimlerini paylaşmak üzere İstanbul’a geliyor. Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezinde 14 Haziran Perşembe günü saat: 18.30’da gerçekleşecek söyleşi.

Erol Evgin, 9 Haziran 2012 Cumartesi akşamı, İstanbul'un en gözde konser mekânı Kuruçeşme Arena'da konser verdi. Eski müzikaller tadındaydı, çok keyifli saatler geçirdim. Konserin sürprizlerinden biri de “İlk Aşklar Korosu”y du. Evgin’in çocuk yaşlarından beri hayran olan ve ilk aşkları Erol Evgin olan iki ünlü isim eşlik etti. Konserlere gitmeyi ihmal etmeyin zira asla keyfi bir şeye tercih edilemez. Bu güzel konserde Cahit Sıtkı Tarancı’dan bir şiiri okudu Erol Evgin, “ Sanatkârın Ölümü” ,bu güzel şiiri geçen ay kaybettiğimiz Cüneyt Türel’e ithaf ediyorum.

SANATKÂRIN ÖLÜMÜ

Gitti gelmez bahar yeli;
Şarkılar yarıda kaldı.
Bütün bahçeler kilitli;
Anahtar Tanrıda kaldı.

Geldi çattı en son ölmek.
Ne bir yemiş, ne bir çiçek;
Yanıyor güneşte petek;
Bütün bal arıda kaldı.

Cahit Sıtkı Tarancı

Tatilin en iyi yanı sadece rahatlamak değil, boş zaman bulup değerlendirme yapmak, eksikleri halletmek. İhmal etmeyelim…

İlk Aşk tadında bir yaz geçirin sevgiler..


Nebahat KARYAĞDI
12.06.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.