Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

165 YILLIK DENİZCİLİK TARİHİMİZ


Merhaba sevgili okurlarım.
Güzel geçen bir bayram tatili sonrasında yoğun iş ortamına adapte olduktan sonra sizlere bir şeyler yazabilmek için anca fırsat buldum. Umarın bana kızmamışsınızdır.
Bayram boyunca herkes İstanbul dışına çıkarken bende İstanbul’a gelerek o güzel şehri dolaşmak fırsatı buldum. Mesleğim gereği birçok tarihi yapıyı bilmeme rağmen hayatın getirdiği zorluklar içinde dolaşmak pek kolay olmuyor. Önünden geçerken iki sene önce gezdiğim bir müzeden bahsetmek istiyorum.

İstanbul peş peşe yeni açılan özel kişilere ait müzelerle giderek zenginleşip bir kültür başkenti olma yolunda hızla ilerken, kimi kuruluşlar müzelerinde 600 yıllık Osmanlı’nın kültür mirası objelerine yer verirken, kimileri de kendi tarihlerini anlatıyor. Karaköy’de belki de önünden geçtiğimiz halde fark edemediğimiz Denizyolları Müzesi, ya da tam adıyla ‘Türkiye Denizcilik İşletmeleri Tarih ve Sanat Merkezi’ de bunlardan biri. Karaköy rıhtımında 1912-13 yılları arasında yapılan bir biblo gibi zarif Merkez Han’ın caddeye bakan yönünde, alt katta yer alan müze, yaklaşık iki yıllık bir obje toplama / derleme çalışmasından sonra 1995 yılının Kasım ayında açılmış. Aradan geçen onca yıla rağmen tanıtım eksikliğinden ve ilgisizlik den dolayı yeteri kadar bilinmiyor, tanınmıyor.
İşte bu sitede, bu köşedeki yazılarımda elimden geldiği kadar siz okurlarıma bu mekanlardan bilgi vermeye ve bu eserleri sizlere tanıtmaya yada hatırlatmaya çalışıyorum.

Bir gün müzeleri dolaşmak istediğinizde, İstanbul’un Karaköy semtinde yer alan Türkiye Denizcilik İşletmeleri Tarih ve Sanat Merkezi’nde yaklaşık 165 yıllık denizcilik tarihimizin önemli bilgi ve belgelerinin sergilendiği müzeyi gezebilirsiniz.


Sevgi ve saygılarımla


Asım BİLGİLİ
18.12.2008

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 

 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.