Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

SELANİK'TEN SEVGİLERLE

Merhaba

Geçen hafta Selanik'teydim. Selanik tarihimizde önemli bir yere sahip olan bir şehirdir, Osmanlı imparatorluğunun eğitim kültürünü oluşturan bugün ki pek çok okulun temellerini atan, karatahtanın ilk defa kullanıldığı ve Ulu önderimizin doğduğu, acılı mübadelenin kenti.

Ben Pinelo Galeri sahibi Cem Üstüner ve Selanik Belediyesinin ortak düzenlediği MADE BY ARTIST 2016 International Contemporary Sanat festivali / Sanat ve Dizayn Sempozyumuna katıldım.

Sempozyum başkanlığını Prof. Dr. Melihat Tüzün' ün yaptığı organizasyon açılış konuşmalarının ardından sanat ödülleri töreni vardı. Festival Onur Sanatçısı ödülü UPSD ve UNESCO Resmi Partneri IAA/AIAP Uluslararası Sanat Örgütleri Dünya Başkan'ı Bedri Baykam'a, Sempozyum Onur Başkan'ı ödülü Prof. Dr. Kemal İskender'e verildi. Yılın Genç Sanatçısı Ödülünü ise bu yıl ben aldım. Bu ödülü alırken çok gurur duydum etrafımda Türk sanatının gelişmesinde katkıda bulunan, örnek alınan dünya çapında isimler vardı. Atatürk'ümüzün şehrinde olmak onun yolunda giden bir genç sanatçı olarak mutluluğum, heyecanım ve gururum tarif edilemezdi. 5. Ödülümü Küratör Denizhan Özer' in elinden aldım.

Sempozyumda akademisyenlerin sunumları kesinlikle izlenmeye değerdi, bu ülkede çalışan üreten mesaj veren engellere rağmen mücadeleye devam eden bilim insanlarının varlığı gurur vericiydi.

Bu güzel etkinlik 3-6 Mart tarihleri arasında gerçekleşti. Ödül töreni ve sempozyumun ardından akşam üstü BLOCK 33 isimli konser ve sergi mekandaydık. Yunanlılar kültür sanatı ve eğlenceyi bir arada kullanmayı çok iyi biliyorlar ( İstanbul'da da örneklerini görsek...). Konserlerin düzenlendiği mekanların içinde sanat kompleksleri inşa etmişler ve bir konsere geldiğinizde önce sergi gezip daha sonra etkinliğinize devam edebiliyorsunuz. Serginiz böylelikle yüzlerce insana ulaşabiliyor. BLOCK 33' te açılan sergi etkileyiciydi.

Sergimizin açılışında Ressam ve Belediye Başkan Yardımcısı Elly Chrysidou hanım bizlere ev sahipliği yaptı. Sergide Bedri Baykam'ın yanısıra ülkemizden ve yurtdışından çok değerli akademisyenler, orta kuşak ve genç kuşak ressamlar, heykeltraşlar, fotoğraf sanatçıları, güncel işler üreten sanatçılar eserleriyle yer aldı. Bu etkinlikte geçen yıl ödül alan sanatçılar Elif Gökçe, Hüseyin Rüstemoğlu, Burak Boyraz'ın yanısıra Emel Örs, Nurdan Koç, Banu Temizel, Yaşar Keleş, Kaan Sarı, Bige Gürses ve Sini Anastadiadi gibi tanınmış isimlerde katıldı.

Belediye sergi açılışının ardından bizi başka bir mekana performans sanatı izlemeye davet etti. Selanik' te müzelerin dışında hayran kaldığım sergi alanlarıydı. Belediyeler çok büyük alanları sadece bu etkinlikler için tahsis ediyor.

Workshoplar gerçekleşti, öğretici ve eğlenceliydi. Ben bu arada NO HATE SPEECH etkinliğine katıldım. #nohatespeech İnsan hakları ve kadın haklarına dikkat çeken Avrupa birliğinin de desteklediği sivil toplum kuruluşlarından biri. Dünya kadınlar günü öncesi kadın haklarına ve nefret söylemlerine dikkat çekmek amacındaydılar. " Nefrete hayır" , "Nefret etme" mesaj net...

Kısaca sanatla, bilimle, dostlukla dolu bir hafta geride kaldı ... Emeği geçen herkese kalpten teşekkürlerimle...

Ülkemizde her geçen gün canımızı acıtan "erkek sevgisi(!)" artık son bulsun, kadın cinayetleri bitsin. Biz dünya emekçi kadınlar gününü kutlarken sol yanımızda bir sızı ile yıllardır yaşıyoruz ve hergün bu haberlere yenisi ekleniyor. Dünyaya barışı ve sevgiyi yayalım bu yıl bakalım meyvesi ne olacak

Dünya emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun...


Nebahat KARYAĞDI
8.03.2016

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 













 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.