Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇİN'DE TÜRK MÜZİĞİNE BÜYÜK İLGİ

Orfeon Oda Korosu, yaklaşık 2 bin Çinlinin karşısına çıktığı konserde, türkülerden caza, Türk müziğinin seçkin örneklerini sundu. Konsere büyük ilgi gösteren Çinlilerin, folklorik kıyafetli koro üyeleriyle, fotoğraf çektirme yarışına girdiği bildirildi.
Orfeon Oda Korosu, 3–8 Ekim tarihleri arasında, Pekin'de ilk kez düzenlenen, 24 ülkeden alanında çok iyi 38 topluluğun katıldığı, ''Dünya Halk Şarkıları Festivali'' kapsamında Çinli seyircilerle buluştu.
Pekin 2008 Olimpiyatlarının da merkezi olan dünyanın en büyük kültür merkezi NCPA'da düzenlenen konserde, koro üyeleri folklorik kıyafetlerle sahne aldı. Elnara Kerimova yönetimindeki koro, Çinlilere, türkülerden caza geniş bir repertuvarda Türk müziğinden seçkin örnekler sundu.
Koronun yöneticileri Oğuz Mertdoğan, Cüneyt Yeşilkaya ve İlker Ersil, konserde yaklaşık 2 bin Çinlinin karşısına çıkmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Çinlilerin sahne performansları ve Türk müziğine büyük ilgi gösterdiğini dile getiren yöneticiler, şunları kaydetti:
''Festivalin yapıldığı kültür merkezinin yöneticileri, Orfeon'u gelecek yıl yapacakları koro festivaline de davet etti. Sanırım tüm bunlar başarılı olduğumuzu ve ilgi uyandırdığımızı gösteriyor.''


Sanatsal Haber  14.10.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.