Devle..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BODRUM’DA BALE FESTİVALİ BÜYÜLÜYOR

Festivalin konuk ülkesi Fransa'dan Kafig topluluğu, "Tricote" adlı gösteriyi sundu. Gösteri, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen 7. Bodrum Uluslararası Bale Festivali kapsamında konuk ülke Fransa'dan Kafig Topluluğu, "Tricote" adlı gösteriyi sundu.

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde sahnelenen gösteri, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Oyunda, La Fontaine'nin fabllarından çocuklara ve meraklı yetişkinlere yönelik "Meşe ve Kamış" gösterisi, özellikle gençler tarafından ilgiyle izlendi.

Festival kapsamında 25 ve 26 Ağustos'ta Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin "Harem" balesi sahne alacak. Osmanlı İmparatorluğu'nun en parlak dönemlerinden bir kesiti bale adımlarıyla anlatan eser, bu konudaki tek Türk balesi olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Festival, ikinci Fransız topluluk olan Marsilya Devlet Balesi'nin gösterisiyle sona erecek. 29 ve 30 Ağustos'ta sahnelenecek temsil, birbirinden güzel 3 farklı koreografiyle seyirci karşısına çıkacak.

İlk olarak koreografisini Julien Lestel'in yaptığı "Somewhere" gösterilecek, ardından "Herman Schmerman Pas de Deux" sahne alacak. Son eser ise "Tempo Vicino" olacak.


Sanatsal Haber  24.08.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.