Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ÇANAKKALE’YE PRENS HEKTOR HEYKELİ

Heykel, Çanakkale'nin İntepe beldesinde yapılıyor. Bakan Ertuğrul Günay'ın heykel hayalini heykeltraş Tülay Çelikel gerçekleştiriyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın hayali gerçek oluyor.
Yunan mitolojisinde tarihin gördüğü ilk ve gerçek kahramana Akhillius'a karşı Truva'yı savunan Prens Hektor'un heykeli yapılıyor.

Heykel, Çanakkale'nin İntepe beldesine yerleştirilecek.

Ertuğrul Günay, bir süre önce Çanakkale Boğazı'na giren gemilerin Gelibolu yarım adasında şehitler anıtını direkt gördüğünü hatırlatmış ve "Anadolu topraklarında Truva savaşlarını simgeleyen Hektor heykelini yaptırma hayalim var" diye konuşmuştu.

Hatta Bakan Günay, hayalindeki heykelin ölçülerini bile vermişti. 30 metre yüksekliğindeki anıt tüm boğazdan görünmeliydi.

Şimdi Prens Hektor heykeli İntepe'de yapılmaya başlandı. Ancak heykel bakanın hayalindeki büyüklükte olmayacak. Heykeltraş Tülay Çelikel'in yapacağı heykelin kaidesi 5 metre olacak.

Dev mermer bloğunu işleyerek Hektor heykelini yapan heykeltraş Tülay Çelikel, "Daha önceki kişisel sergilerimde tüm tasarımlarım Troia savaşçılarına aitti. Savaşçı tasarımlarımdan yola çıkarak buradaki heykeli de gerçekleştiriyorum. Kendime özel bir savaşçı tasarımım var. Zırhından kaskına kadar her şey bana özel." dedi.

Hektor'un mermer heykeli yaklaşık bir ay sonra tamamlanarak ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.


AA  22.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.