Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

FAZIL SAY’A BÜYÜK ÖDÜL

Piyanist Fazıl Say’ın keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja ile birlikte yaptığı albüm, Grammy ödülüne eş değer olan Echo ödülüne değer bulundu.

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja ile birlikte çalıştığı 2007 tarihli albüme Avrupa'da yılın başarılı klasik müzik çalışmalarına verilen prestijli bir ödül geldi. Say-Kopatchinskaja ikilisi, Alman müzik kurumu Deutsche Phono-Akademie'nin her yıl başarılı yapımlara verdiği ''Echo Ödülü''nü ''En İyi Oda Müziği'' dalında elde etti.

Say, söz konusu ödülün müzik şirketleri üst birliği olan Deutsche Phon-Akademie tarafından her yıl 7-8 dalda verildiğini söyledi. Bu ödülün Avrupa'daki en tanınmış klasik müzik kompakt disk ödülü olduğunu ifade eden Say, ''Bir nevi Avrupa'daki klasim müzik Grammy'si de sayılabilir. Ben ödülü, 2009 yılı en iyi oda müziği dalında aldım'' dedi.

Say, albümün içinde 1997 tarihli bestesi olan ''Sonat Op7''nin yanı sıra, Ludwig van Beethoven'ın ''Kreutzer Sonatı'', Maurice Ravel'in ''sol majör sonat''ı ile Bela Bartok'un ''Romen Dansları''nın yer aldığını söyledi.


AA  2.07.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.