Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MUM IŞIĞINDA MÜZİK DİNLETİSİ

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Atatürk Kültür Merkezinde verdiği periyodik konserlerin yanı sıra farklı bir atmosferde düzenlediği "mum ışığı dinletileri" ile İzmirli sanatseverlerin beğenisini topluyor.

Mum ışığı dinletileri, periyodik konserlerden farklı olarak, koronun Mustafa Tarımcıoğlu Prova ve Dinleti Salonu'nda, daha küçük bir sanatçı grubunun katılımıyla yapılıyor.

Salonun ağırlıklı olarak mum ışığıyla aydınlatıldığı, sanatçılarla izleyicilerin oldukça yakın, iç içe bir düzende yer aldığı dinletilere, sadece orta yaş ve üzeri değil, genç izleyicilerin de katılması dikkati çekiyor.

İzmirliler Yer Bulmakta Zorlanıyor
İzmirli sanatseverler, bir dönem hapishane olarak kullanılan tarihi handaki konser salonundaki dinletilerde yer bulmakta zorlanıyor.

Dinletilerde, ses sanatçısı Zeki Buluk, konukları, kimi zaman eserlerin yazılış öyküleri, kimi zaman da besteciler hakkında bilgilendiriyor.

Koro şefi Hayati Çiftçi, 8 yıldır sürdürdükleri ve sanat müziği sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği bu dinletilerin, kendilerinde de izleyicilerde de ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Dinletilerde Türk Müziği Esas Klasik Türk müziğinin esas olarak bir 'oda müziği' olduğunu, dinletilerde bu duygunun daha iyi dinleyiciye aktarıldığını ifade eden Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burası bizim prova salonumuz, çalıştığımız yer, bir anlamda evimiz. Konuklarımızı kendi evimizde ağırlıyoruz, gördüğümüz ilgi bizi memnun ediyor. Bu etkinliklerin seyircileri her zaman gelirler, son derece samimi bir ortamda sanatımızı icra ederiz. Sanatçılar için de izleyiciler için de duygu yoğunluğunun fazlaca yaşandığı, çok beğenilen bu etkinliklerimizi gelecek yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz."

Koro, sezonun son iki mum ışığı dinletisini, 11 Mayıs ve 8 Haziran akşamları, yine tarihi mekanında verecek.

Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, sezonun son büyük konserini ise Atatürk Kültür Merkezi Adnan Saygun Salonu'nda, şef Erhan Parlat yönetiminde 21 Mayıs'ta verdikten sonra, yazın turne çalışmaları yapacak.


AA  29.04.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.