Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İSTANBUL’DAN MÜZİK SESLERİ YÜKSELECEK

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 5-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek "37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali" kapsamında dünyaca ünlü sanatçılar konser verecek.

500'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'da ağırlayacak festivalde bu yıl, senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, oda müziği, resitaller olmak üzere toplam 18 etkinlik yer alacak.

Etkinlikler, bu yıl Aya İrini Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Süreyya Operası, Arkeoloji Müzesi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Açılış Konseri Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'ndan
Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 5 Haziran Cuma akşamı Aya İrini Müzesi'nde şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın konseriyle başlayacak.

İstanbul Müzik Festivali'nin sürekli orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın konser programı, Stravinsky'nin "Ateş Kuşu Suiti"nden seçmelerden oluşacak.

Açılış konseri, Viyana Devlet Balesi'nden iki dansçının gösterileriyle renklenecek.

Ödüller
Festivalin 2009 yılı "Onur Ödülü", yurt içi ve dışında opera alanında gerçekleştirdiği üstün nitelikli çalışmalarla hem klasik müziğe hem de Türkiye'nin sanat alanında saygın bir varlık göstermesi için yaptığı katkılardan dolayı opera sanatçısı Ayhan Baran'a verilecek. Ayhan Baran'a ödülü açılış gecesinde takdim edilecek.

"Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise Daniel Barenboim'e sunulacak.

Hem şef hem solist olarak yalnızca klasik müzik alanındaki olağanüstü çalışmaları ve aşarılarının yanı sıra müziğin iyileştirici ve birleştirici gücünü kültürler arası barış için de kullanmayı bilen Daniel Barenboim'e ödülü, 30 Haziran'da La Scala Filarmoni Orkestrası ile vereceği konser öncesinde sunulacak.

Festivalden Seçmeler
Klasik müzik dünyasının rüya üçlüsü olarak adlandırılan Anne-Sophie Mutter, Sir Andre Previn ve Lynn Harrell, 19 Haziran'da Aya İrini Müzesi'nde hayranlarıyla buluşacak.

Şef, besteci ve piyanist Previn'in 80. yaşı kutlamaları çerçevesinde gerçekleşecek konser kapsamında üçlü, ilk defa İstanbul seyircisinin karşısına çıkacak. Previn'in son eseri "Piyano Üçlüsü" de Türkiye'de ilk kez konserde seslendirilecek.

Festival Galası'nda, tenor Rolando Villazon ilk kez İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Opera dünyasının "süper starı" olarak adlandırılan Rolando Villazon konserini, Marco Zambelli yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile verecek.

Ünlü soprano Anne Hallenberg ile şef Christophe Rousset yönetimindeki Les Talens Lyriques'in sunacağı "Kraliçeler" konseri, 26 Haziran'da Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Konserde ünlü soprano Anne Hallenberg, iki büyük müzik dehasının, doğumunun 350. yılında İngiliz müziğinin babası Purcell ve ölümünün 250. yılında barok müziğin ustası Handel'in eserlerindeki gururlu, gizemli ve aşık "Kraliçeler"i yorumlayacak.

Dünya çapında tanınan virtüoz Suna Kan, Türkiye'nin dünya opera sahnelerine kazandırdığı en önemli seslerden Yelda Kodallı, klasik müziğin hızla yükselen genç yıldızları Chloe Hanslip ve Sol Gabetta, yeni kuşak sanatçılar arasında parlayan isimler Han-Na Chang ve Elizabeth Watts, klasiği cazla buluşturarak festivale farklı bir tat katacak olan Jacques Loussier Trio da, bu yılın programında öne çıkan isimler arasında bulunuyor.

Festivalin son gecesinde dünyaca ünlü piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim ve İtalya'nın önemli topluluğu La Scala Filarmoni Orkestrası unutulmayacak bir konsere imza atacak.

Barenboim'in hem şef, hem solist olarak yer alacağı gecede, La Scala Filarmoni Orkestrası Beethoven ve Berlioz'un yapıtlarını seslendirecek.

Festivalde, geçen yıl yapılmaya başlanan "Konsere Doğru" söyleşileri de gerçekleştirilecek.

Biletler 18 Nisan'da Satışta
Fiyatları 15 ila 350 lira arasında değişen biletler, 18 Nisan'da satışa sunulacak. Müzikseverler biletlerini Biletix aracılığıyla veya İKSV merkezindeki gişeden satın alabilecek.


Sanatsal Haber  15.04.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.