..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

BİRİ YERLİ 6 YENİ FİLM VİZYONDA

"Okuyucu", "Yabancı", "Kehanet", "Kanun Benim", "Canavarlar Yaratıklara Karşı" ve Türk filmi "Pazar: Bir Ticaret Masalı" seyirciyle buluştu.

Haftanın yeni filmleri şunlar; "Okuyucu", "Yabancı", "Kehanet", "Kanun Benim", çizgi film "Canavarlar Yaratıklara Karşı" ve Türk filmi "Pazar: Bir Ticaret Masalı"...

"Okuyucu"
Yönetmen Stephen Daldry'nin, Bernhard Schlink'in romanından beyazperdeye uyarladığı "Okuyucu"da, filmdeki performansıyla "En İyi Kadın Oyuncu Oscar"ını kazanan Kate Winslet, Ralph Fiennes, Jeanette Hain ve David Kross rol alıyor.

İkinci Dünya Savaşı sonrasının Almanya'sında geçen filmde, hukuk fakültesi öğrencisi Michael Berg'ün, savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yaparken, geçmişte aşk yaşadığı, kendisinden yaşça büyük Hanna Schmitz'i sanık sandalyesinde görmesi ardından yaşananlar konu alınıyor.

"Yabancı"
Howard McCain'in yönettiği "Yabancı" adlı filmde ise James Caviezel, Sophia Myles, Jack Huston, John Hurt ve Ron Perlman oynuyor. Filmde, Vikinglerin hükümranlık sürdüğü bir dönemde gemisi İskandinavya kıyılarına vuran Kainan'ın, olaydan sağ kurtulan ve önüne çıkan her şeyi yok etme niyetindeki diğer canlı Morween'e karşı verdiği amansız mücadele hikaye ediliyor.

"Kehanet"
Yönetmenliğini Alex Proyas'ın yaptığı "Kehanet"in başrollerinde Nicolas Cage, Rose Byrne, Lara Robinson ve Chandler Canterbury var. Filmde, astrofizik profesörü John Koestler'in, oğlunu ve dünyayı kurtarma savaşı konu ediliyor.

"Kanun Benim"
Ed Harris'in yönetip, başrolünü de oynadığı western filmi "Kanun Benim"de diğer rolleri Viggo Mortensen, Renee Zellweger ve Jeremy Irons paylaşıyor.

Robert Parker'ın kitabından sinemaya aktarılan film, 1882'de, New Mexico'da geçiyor. Filmde, kanunsuzluk ve karmaşanın hüküm sürdüğü kasabalarda kanun adamı olarak görev yapan iki arkadaş; Virgil Cole ve Everett Hitch'in, Appaloosa Kasabası'nda düzeni sağlama mücadelesi konu alınıyor.

"Canavarlar Yaratıklara Karşı"
Yönetmenliğini Rob Letterman ve Conrad Vernon'ın birlikte yaptığı "Canavarlar Yaratıklara Karşı" adlı film ise minik sinemaseverlerin üç boyut teknolojisiyle izleyebileceği, keyifli bir bilim kurgu animasyon.

Filmde, uzaydan gelen bir meteorun "Susan" adlı bir kıza çarpması ardından gelişen komik olaylar ele alınıyor.

"Pazar: Bir Ticaret Masalı"
Haftanın tek yerli yapımı olan "Pazar: Bir Ticaret Masalı" adlı filmi Ben Hopkins yazıp-yönetti. Filmde Tayanç Ayaydın, Genco Erkal, Şenay Aydın ve Hakan Şahin rol alıyor.

"Antalya Altın Portakal Film Festivali"nde "En İyi Film", "En İyi Senaryo", "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Kostüm" ödüllerinin sahibi olan ve bir çok uluslararası festivalden ödüllerle dönen film, 90'lı yılların ortasında, Doğu Anadolu'nun bir sınır köyünde geçiyor. Filmde geçimini ticaretten sağlayan, uyanık küçük esnaf Mihram'ın öyküsü anlatılıyor.


Sanatsal Haber  11.04.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.