Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

UÇAN TÜRK GRAND PRİX’TE MADALYA ARAYACAK

1. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması'nda 1. olan Kadir Okurer, yarışma organizatörleri tarafından elemeye tabi tutulmadan yarışmaya çağırıldı.

Genç bale sanatçısı Kadir Okurer, dünyanın en önemli bale organizasyonlarından olan New York Youth America Grand Prix Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek. 1. İstanbul Uluslararası Bale Yarışmasında birinci olan sanatçı, yarışma organizatörleri tarafından herhangi bir elemeye tabi tutulmadan yarışmaya davet edildi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü organizasyonuyla İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi olarak geçen yıl gerçekleştirilen 1. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması'nda "Grand Prix" ödülünü kazanan dansçı, bu yarışmanın ardından yurt dışındaki gözde bale topluluklarından teklifler aldı.

Bordeaux Balesi Direktörü Charles Jude'un davetiyle geçen yıl Aralık ayında Fransa'ya giderek 2 ay boyunca dans etti.

New York Youth America Grand Prix Organizasyon komitesi tarafından, DVD seçmeleri ve yarışma elemelerine katılmaksızın doğrudan finale davet edilen Kadir Okurer, Türkiye;yi temsil etmek üzere 15 Nisan'da New York'a hareket edecek. Yarışma, 18-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kadir Okurer'e çalıştırıcı olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi Bale Sanat Danışmanı ve öğretmeni Armağan Davran eşlik edecek. Sanatçı yarışmaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle katılacak.

Okurer, Altın Madalyalı Serhat Güdül'ün Öğrencisi
Ankara Devlet Opera ve Balesi dansçılarından Kadir Okurer, İstanbul'da düzenlenen uluslararası yarışma öncesi yolunun "Uçan Türk" olarak da tanınan altın madalyalı bale sanatçısı Serhat Güdül ile kesiştiğini, ve onun başarılı çalıştırıcılığı sayesinde yarışmada büyük ödülü kazandığını ifade etti. Okurer, 2008 yılı Aralık ayında da Bordeaux Balesi'nin davetiyle Fransa'da 2 ay dans ettiğini belirtti.

Modern dans dalında ünlü koreograf Young Soon Hue'nun "Business Man" adlı koreografisini sergileyeceğini belirten sanatçı, bu eserde takım elbise ve portföyüyle bir iş adamını sahneye getireceğini ifade etti.

Klasik dalda ise 1. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması finalinde sergilediği ve ödül almasında önemli rol oynayan "Flame de Paris" adlı eserle yarışmaya katılacağını aktaran Okurer, "Bu yarışmada en büyük hedefim madalya. Çalıştırıcım Serhat Güdül'ün Helsinki'de ödül kazandığı sırada üzerinde bulunan kostümü de 'uğur getirsin' diye yarışmada giyeceğim" dedi.

Kadir Okurer, yarışmada derece aldığı takdirde 22 Nisan gecesi yarışma komitesinin özel olarak organize ettiği, ABD ve Avrupa'nın önemli gruplarından davet edilen sanatçılarla "Geleceğin Yıldızları, Bugünün Yıldızları ile Beraber" adlı gala gecesinde gösteri sunacak.

New York Youth America Grand Prix Yarışması'nda 4 yıl önce de genç dansçı Gözde Özgür yarışmıştı. Münih Balesi'ne kabul edilen Özgür, halen bu topluluktaki tek Türk sanatçı olarak bale çalışmalarını sürdürüyor.


AA  10.04.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.