Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALMAN VE TÜRK YAPIMCILAR BERLİN’DE

7. Türk Filmleri Haftası öncesinde organize edilen bir panelde Alman ve Türk film yapımcıları bir araya geldi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek 7. Türk Filmleri Haftası öncesinde organize edilen bir panelde Alman ve Türk film yapımcıları bir araya geldi.
Berlin-Brandenburg Mediaboard şirketi ve Berlin Türk Filmleri Haftası organizasyonunun birlikte düzenlediği panele, iki ülkedeki film yapımcıları ve distribütörlerin yanı sıra Türkiye'den Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger katıldı.

Ülger burada yaptığı konuşmada, 2004 yılında sinema yasasında yapılan değişikliğin Türk sinemasına çok güzel bir ivme kazandırdığını, daha önce yılda 12 ila 15 Türk filmi çekilirken, bu sayının bu yıl 50'yi geçtiğini, bunların büyük bir kısmının da Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli olduğunu, bunun çok sevindirici gelişme olduğunu belirtti.

Bakanlığın desteklediği filmlerin bazılarının önemli festivallerden ödüllerle döndüğünü ve bunun kendilerini memnun ettiğinini ifade eden Ülger, her gün çok sayıda ülkeden değişik filmlerin kopyalarının istenildiğini ve davetlerin yapıldığını, bu konuda çok yoğun bir trafik yaşandığını kaydetti.

Türk filmlerinin ortalama yüzde 65 izlenme oranına ulaştığını, buna karşın Türkiye'de gösterilen 200'e yakın yabancı filmin izlenme oranının ortalama yüzde 35'de kaldığını belirten Ülger, Türk sinemasının çok iyi bir konumda olduğunu söyledi.

Anadolu coğrafyasının pek çok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yaptığını, birçok konuda film yapılabileceğini ifade eden Ülger, bu toplantılarla gelecekte ortak yapımların ortaya çıkmasını da ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

Panelin açılış konuşmasını yapan tanınmış oyuncu Mehmet Kurtuluş da filmlerin ortak dili olduğunu ve bu çerçevede birçok ortak filmin yapılabileceğini, Türkiye'de tarihi ve güncel bir konu zenginliğinin bulunduğunu, bu zenginliğin dünya sinemalarında gösterilebileceğini ifade etti.

Panele katılan Türk yapımcıları, Türkiye'deki film pazarını meslektaşlarına anlatarak, Türkiye'nin film konusunda genç nüfusu, dinamizmi ve enerjisiyle ortak yapımlar yapabileceğine işaret ettiler.


Sanatsal Haber  27.03.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.