Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANKARA MÜZİK FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

26'ncı kez düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 4 Nisan'da Hacettepe Senfoni Orkestrası'nın konseriyle izleyici karşısına çıkacak.

Başkent baharına renk katan Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 26. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Festival programına göre, 26. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 4 Nisan'da Şef Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası'nın konseriyle izleyici karşısına çıkacak. Konserin solisti, genç kuşağın başarılı viyolonsel sanatçılarından Benyamin Sönmez olacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası'nın konseri, 6 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Konserde orkestrayı Şef Halil Aşık yönetecek.

Ünlü caz sanatçısı Yıldız İbrahimova ve HGM Jazz Orchestra, 8 Nisan'da festival kapsamında sahne alacak.

Ritm dans topluluğu "Sheketak" 9 Nisanda, "Sizlerle Mozart" isimli müzikli tiyatro 13 Nisanda festivalin konukları olacak.

Tanınmış piyanist Emre Şen, 15 Nisan Çarşamba günü Orkestra Akademik Başkent eşliğinde seyirciyle buluşacak. Konserde orkestrayı Şef Ertuğ Korkmaz yönetecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, festival kapsamında kendi salonunda vereceği konserde, piyanist Hüseyin Sermet'e eşlik edecek.

Orkestrayı Şef Martin Fisher-Dieskau'nun yöneteceği konser, 16 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Festivalde 17 Nisanda Bilkent Senfoni Orkestrası sahne alırken, Ankara Devlet Opera ve Balesi de 18 Nisanda "Ankara 1923" isimli eserle seyirciyle buluşacak.

Ankara'da Nostalji Rüzgarı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın "Eski 45'likler" isimli programı, 20 Nisanda festivalde nostalji rüzgarı estirecek.

Arpta Zlobko Vajgl ve kemanda Miron Kolbl 21 Nisanda, İTÜ Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi MİAM Yeni Müzik Topluluğu, 22 Nisanda festival izleyicisini selamlayacak.

Çocuklar da Unutulmadı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için de Başkente özel bir etkinlik planlandı. Doğaçlama ustaları flütist Christian Plauvier ile piyanist Hakan Ali Toker ve konuk sanatçıları Akyurt Çocuk Korosu ile genç yetenek Cem Anıl, hem çocukları hem de aileleri eğlendirerek eğitecek.

"Kataklo" grubunun akrobatik dans gösterisi 24 Nisanda, Wiener Kammersymphonie'nin konseri 25 Nisanda gerçekleştirilecek.

Susana Prieto ile Alexis Muzurakis'in yer alacağı "Duo Melis" gitar ikilisi konseri 27 Nisanda, Prag Wint Quintet konseri ise 28 Nisanda festival programında yer alacak.

Festival, 29 ve 30 Nisanda Zagreb Filarmoni Orkestrasının konserleriyle sona erecek. Konserlerde piyanist Shlomo Mintz, hem orkestra şefliğini, hem de solistliği üstlenecek.

Festival biletleri, Mart ayının son haftasından itibaren Biletix'ten edinilebilecek.


Sanatsal Haber  22.03.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.