Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRK SİNEMASI ONUR ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

"Vesikalı Yarim" filminin 40. yılı nedeniyle yönetmen Lütfü Akad, senarist Safa Önal ve oyuncular Türkan Şoray ile İzzet Günay'a ödül verildi.

Beykent Üniversitesince düzenlenen "2. Türk Sineması Sevgi Günü Onur Ödülleri 2009" etkinliği kapsamında, "Vesikalı Yarim" filminin 40. yılı nedeniyle yönetmen Ömer Lütfü Akad, senarist Safa Önal ve oyuncular Türkan Şoray ile İzzet Günay'a "Onur Ödülü" verildi.

Şoray: "Bugün Çekilmiş Gibi Heyecan Yaşadım"
Sanatçı Türkan Şoray, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Vesikalı Yarim"in kendisi için inanılmaz bir film olduğunu ifade etti. Şoray, üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen bugün çekilmiş gibi, aynı heyecanı yaşadığını belirtti.

Bugüne kadar 200'ün üzerinde film çektiğini ancak "Vesikalı Yarim"in senaryosunun çok farklı olduğunu anlatan Şoray, "Safa Önal, senaryoyu bana ilk kez okurken, gözyaşlarımı tutamadım" dedi.

Günay, Filmin Senaryosunu Övdü
Sanatçı İzzet Günay da Safa Önal'ın "Vesikalı Yarim" filminin senaryosunu yazmakla çok güzel bir iş çıkardığını ifade etti. Bu filmin senaryosu gibi iyi senaryoların çok az yazıldığını belirten Günay, filmin yönetmeni Akad'ın da çok iyi bir yönetmen olduğunu kaydetti.

Bir rejisörün nasıl olması gerektiğini ilk defa "Vesikalı Yarim" filminin setinde gördüğünü dile getiren Günay, "O dönemlerde starlar birinci, rejisörler ikinci, senaryo üçüncü plandaydı. Türk sinemasında ciltli olarak elime aldığım ilk senaryo Vesikalı Yarim'di. Bizi bugünlere taşıyan Türk seyircimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bir sanatçının istediği tek şey var, alkışlar ve ödüller" diye konuştu.

Önal: "Bu Film Beni Çok Etkiledi"
Senarist Safa Önal, "Vesikalı Yarim" filminin kendisini de çok etkilediğini, bu filmin eğrisiyle doğrusuyla her şeyi denk gelmiş bir film olduğunu ifade etti.

Törende daha sonra, Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Adem Çelik Türkan Şoray'a, Rektör Prof. Dr. Cuma Bayat İzzet Günay'a, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Erkan Çelik de Safa Önal'a "Onur Ödülü" sundu. Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Ömer Lütfü Akad'ın ödülü, Prof. Dr. Oğuz Makal'a verildi.

Törende ayrıca, film eleştirmeni Atilla Dorsay, "Vesikalı Yarim" filminin öyküsüyle ilgili bir konuşma yaptı. Etkinlikte ayrıca, Türk filmi afişleri sergisi açıldı, "Vesikalı Yarim" filmi gösterildi.


Sanatsal Haber  18.03.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.