Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İZMİR’DE ‘FOÇA MÜZE İSTİYOR’ KAMPANYASI

Foça Belediyesi, Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi ile birlikte 'Foça Müze İstiyor' imza kampanyası düzenlendi. Aralık ayı boyunca Foça’nın belirli noktalarında kurulacak stantlarla vatandaşlardan destek istenecek.

Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Turizm Meclisi birlikteliğinde ‘Foça Müze İstiyor’ imza kampanyası düzenlendi. 1913 yılında başlayan ve halen devam eden kazılarla gün ışığına çıkarılan Foça tarihinin gözler önüne serilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için müze kurulması gerektiğinin vurgulandığı imza kampanyasında Foça'nın 5 bin yıllık tarihi, arkeolojik değerlerinin sergilenmesi hedefleniyor.

5 BİN YILLIK TARİH İÇİN…
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça'nın bir müzeye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Foça Kalesi'nin Ceneviz Ticaret Yolunda Akdeniz'den Karadeniz'e kadar kale ve surlu yerleşimleri’ kapsamında UNESCO Dünya Kültürel Mirası Geçici Listesi’ne alınması, Foça için büyük bir dönüm noktasıdır. 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Foça'nın gizli kalmış tarihinin gözler önüne serilmesi, arkeolojik değerlinin sergilenmesi gerekmektedir. Bu eserler, bulundukları yerden çok uzakta sergilenmemeli veya müze depolarında beklememelidir” dedi.


DESTEK ÇAĞRISI
“Arkeolojik buluntuların sergilenmesi, tarihinin tanıtımının yapılması, Foça'da kurulacak bir müzede gerçekleştirilmelidir” diyen Başkan Demirağ, “Kültürel etkinliklerin de gerçekleştirileceği bu müze, tarih boyunca her dönemde yerleşim görerek bu güne gelmiş Foça'nın tarihini ön plana çıkararak, kültür turizmine de açılmasına yardımcı olacaktır. Aralık ayı boyunca düzenleyeceğimiz ‘Foça Müze İstiyor' imza kampanyamıza tüm halkımızın destek vermesini diliyoruz” diye konuştu.


SH  30.11.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.