Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İŞ SANAT RENGARENK

İstanbul sanat hayatında önemli bir yer tutan İş Sanat yeni sezon programını bir basın toplantısıyla açıkladı.

2000 yılından bu yana dünyaca ünlü sanatçıların konser ve performanslarına ev sahipliği yapan ve şimdiye kadar yüz binlerce sanatseveri ağırlayan İş Sanat, kapılarını 3 Kasım’da açıyor. Mayıs 2018’e kadar sürecek 18. sezonda sanatseverleri, klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk etkinliklerine uzanan festival tadında renkli bir program bekliyor. Basın toplantısında söz alan İş Sanat’ın Sanat Yönetmeni Filiz Ova “Planlarken dahi heyecan duyduğumuz bir program hazırladık. Sanat dünyasının yakından takip ettiği isimleri özel projeleriyle sahnemizde ağırlayacağız.

Sanatseverlerin ve izleyicilerimizin ilgisi ile yine çok keyifli bir sezon olacağına inanıyoruz” dedi. Sanat tutkunlarının heyecanla beklediği 18. sezon, 3 Kasım’da, Eivind Gullberg Jensen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile açılacak. Soprano Mari Eriksmo ile birlikte İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisindeki performanslarıyla hafızalarda yer eden genç sanatçılar Umut Sağlam (çello) ve Yiğit Karataş (keman) açılış konserinin solistleri olacak. Önceki yıllarda olduğu gibi yine klasik müzik tutkunlarının memnun kalacağı bir program hazırlamış İş Sanat. Maestro John Rigby yönetimindeki Johann Strauss Orkestrası, 4 Ocak’ta İngiliz tenor Nicky Spence ve soprano Corinne Cowling eşliğinde 2018 yılbaşı özel programıyla dinleyicilere muhteşem bir Viyana gecesi yaşatacak. 20. yüzyılın ikinci yarısının en büyük kemancılarından biri olarak kabul edilen Grammy ödüllü sanatçı Pinchas Zukerman, Avrupa’nın en köklü oda topluluklarından biri olan Camerata Salzburg eşliğinde 7 Aralık, Perşembe akşamı İş Sanat sahnesine konuk olacak. Sezonun bir diğer dikkat çeken konseri ise kuşağının en iyi piyanistlerinden Lars Vogt’tan gelecek. Vogt, 2015 yılında müzik direktörlüğü görevini üstlendiği ve The Guardian’ın “Britanya’nın en iyi oda orkestrası” dediği Royal Northern Symphony ile 27 Nisan, Cuma akşamı ilk kez İş Sanat sahnesinde olacak.

Caz tutkunları unutulmadı
İş Sanat’ın yeni sezonunda az sayıda da olsa caz tutkunlarını heyecanlandıracak konserler var. Bugüne dek çıkardığı 10 albüm ile platin satış rakamlarına ulaşan, Grammy ödüllü İsveçli besteci ve şarkıcı Lisa Ekdahl, 23 Kasım, Perşembe akşamı İstanbullu hayranları ile buluşacak. Büyüleyici sesiyle yeni dönem caz vokallerinin arasından sıyrılan Hailey Tuck, 15 Şubat Perşembe akşamı ilk kez İstanbullu hayranları ile buluşacak. Konserde sanatçıya caz müzik dünyasının güçlü isimleri Eric Harland (davul), Joe Sanders (bas) ve Rick Simpson (piyano) eşlik edecek.

Dünya müziği ve dans
Ülkemizde geniş bir hayran kitlesine sahip olan Latin Grammy ödüllü İspanyol şarkıcı Buika, “Para Mi” albümünün dünya turnesi kapsamında 19 Aralık, Salı akşamı bir kez daha İş Sanat sahnesinde olacak. Ege’nin karşı kıyılarının güzel sesi Glykeria, Ferzan Özpetek’in “Serseri Mayınlar” filminde seslendirdiği “50 Mila” şarkısıyla hafızalara kazınan Nina Zilli ve Las Migas Flamenko topluluğu ile İspanyol müzik dünyasında hızla yükselen, Avrupa, Meksika, Arjantin ve Brezilya’da da sahne alan Silvia Peréz Cruz, İş Sanat’ın dünya müziği serisi kapsamında sahne alacak diğer isimler arasında. Parlak bale kariyerine sayısız ödül sığdıran ve modern dansın süperstarlarından biri olan Carlos Acosta, yepyeni topluluğu Acosta Danza ile 7- 8 Kasım tarihlerinde İş Sanat’ta iki gece üst üste görsel bir şölen sunacak. Sezonun diğer dans gösterisi ise 26 Nisan’da Lyon merkezli dans topluluğu Pokemon Crew’dan gelecek.

Mevlana’dan Neşet Ertaş’a sezonun yerli projeleri
Sezonun ilginç gösterilerinden biri de tasavvufa ilgi duyanlar için... Piyanist ve besteci Tuluğ Tırpan’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği ve Mevlana Senfonik Şiir adlı bestesini de seslendireceği projede Vienna Classical Players, Okan Yalabık, Zara, Erdal Erzincan ve neyzen Burcu Karadağ birlikte sahne alacak. Cem Adrian ve Ceylan Ertem’in Neşet Ertaş türkülerini yorumlayacağı konser ise sezonun kaçırılmayacakları arasında yer alıyor.


SH  6.10.2017

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.