Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MASSK SAHNE ‘AKCİĞER’ İLE PERDELERİNİ AÇIYOR

İklim felaketi yaşayan dünyanın son günleri yaklaşmaktadır, “bu dünyaya çocuk getirmeli miyim?” diye soran çifti Engin Hepileri ve Nergis Öztürk canlandırıyor. Duncan Macmillan’ın yazdığı oyunu deneyimli yönetmen Mehmet Birkiye sahneye koyuyor. MASSK SAHNE, 11 Kasım Cuma akşamı saat 20:30’da AKCİĞER ile perdelerini açıyor.

Tiyatro ve Gösteri Sanatları Merkezi MASSK SAHNE, deneyimli yönetmen Mehmet Birkiye’nin sahneye koyduğu, Engin Hepileri ve Nergis Öztürk’ün başrollerini paylaştığı Akciğer oyunu ile perdelerini açmanın heyecanını yaşıyor.
Ölümü yenmenin bir yolu neslin devamını sağlamak değil midir? Bizden sonra devam edecek dünyaya, bizden bir parça bırakmak. O parçada bizi biz yapan şeylerden hiç değilse birazının bu dünyada kalmaya devam edeceğine inanmak.
Bu karşıtlık Akciğer’de; bir gerçeği görmek ve görmezden gelmek arasında bir ileri, bir geri gidip gelen çaresiz bir çifte kara komedinin kumaşını dokuyor. Akciğer; iklim değişikliği eşiğindeki bir dünyada, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan insanoğlunun bu sorusunu, ironik bir klişe ile soruyor; “Çocuk yapmalı mı yapmamalı mı? İşte bütün mesele bu?” Bu soru, bir çiftin içine düştüğü boşluğu ima eden boş bir alanda, delicesine dönüp duruyor. Sorunun sorulduğu ana sıkışmış bu çift, bu sorunun olası binlerce cevabının yarattığı karmaşa ile bir kaosa doğru hızla ilerliyor. Ve bu kaos giderek oyunun kendi zamanını ve mekanını inşa ettiği bir yapıya, bir düzene doğru evriliyor.
Seyirciyi, iki kişinin arasındaki sarmal ilişkinin derinliklerine iten bu oyunu heyecanla ve düşünerek izleyeceksiniz.

Yazan: Duncan Macmillan
Çeviren: Barış Arman
Yöneten: Mehmet Birkiye
Oynayanlar: Nergis ÖZTÜRK , Engin HEPİLERİ


SH  5.11.2016

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.