Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

YEDİ YENİ FİLM GÖSTERİMDE

Dünya prömiyeri 65. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde, Türkiye prömiyeri 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştirilen "İki Çizgi" ve Murat Aslan'ın yönettiği ''Umut'' ile Ümit Ünal'ın ''Gölgesizler'' filmi haftanın yerli yapımları...

MİLYONER
Oscar fatihi yapım ''Milyoner-Slumdog Millionare'', Türk izleyicisiyle buluştu. ''En İyi Yönetmen'', ''En İyi Film'', ''En İyi Uyarlama Senaryo'', ''En İyi Görüntü Yönetmeni'', ''En İyi Ses Miksajı'', ''En İyi Kurgu'', ''En İyi Müzik'' ve ''En İyi Orijinal Şarkı'' dallarında Oscar kazanan filmde İngiliz yönetmen Danny Boyle kamera arkasına geçti. Vikas Swarup'un eserinden sinemaya uyarlanan filmin senaryosu Simon Beaufoy'un imzasını taşıyor. Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Rajendranath Zutshi, Jeneva Talwar ve Freida Pinto'nun rol aldığı film, hayatla mücadelesine, Hindistan'ın Mumbai kentinin kenar mahallesinde başlayan bir çocuğun, zorluklar içindeki büyüme sürecini, bir aşk hikayesini de içine katarak, katıldığı bir yarışma programı çerçevesinde ele alıyor.

HAYALLERİN PEŞİNDE
Leonardo Dicaprio ile Kate Winslet'ı ''Titanic''ten sonra yeniden buluşturan ''Hayallerin Peşinde-Revolutionary Road'' gösterime girdi. Rejisörlüğünü oyuncu Winslet'ın Oscar ödüllü yönetmen eşi Sam Mendes'in üstlendiği filmin diğer başrol oyuncuları Kathryn Hahn, Kathy Bates ve Ryan Simpkins. Richard Yates'in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan film, 1950'lerin Amerikasında geçiyor.

ZORAKİ TATİL
Vince Vaughn ile Reese Witherspoon'un rol aldığı ''Zoraki Tatil-Four Christmases/Anywhere But Home'' vizyona girdi. Seth Gordon'ın yönettiği filmin konusu şu şekilde:
Şortlarını ve güneş gözlüklerini valizlerine yerleştirip havaalanının yolunu tutan Brad ve Kate, tüm uçuşların iptâl olmasına neden olan amasız sis yüzünden San Fransisco havaalanında kapana kısılırlar. San Fransisco dışına çıkamadıklarını tüm şehre ve her ikisinin ailelerine yerel TV’den duyururlar. Hiçbir kaçışları ve mazeretleri kalmadığından tatil ailelerin ziyaretine dönüşecektir.

UMUT
Murat Aslan'ın yönettiği yerli yapım ''Umut'', İstanbul'dan Şarköy'e kadar uzanan bir olaylar örgüsünü işliyor. Senaryosunu da Aslan'ın kaleme aldığı filmin oyuncuları, Selim Erdoğan, Zafer Algöz, Zeynep Tokuş, Seda Bakan, Mesut Akusta, Bertan Ceylan, Kemal İnci, Asu Maralman, Ali Cağaloğlu ve Fikret Hakan.

GÖLGESİZLER
Vizyondan önce, filmin final şarkısı “Ben Kimim” ile gündeme gelen “Gölgesizler” seyirciyle buluştu. Ümit Ünal'ın yönetmenliğini üstlendiği film, İstanbul'dan usanarak bir köye taşınan berberin hikayesini işliyor. Hasan Ali Toptaş'ın kitabından beyazperdeye uyarlanan filmin oyuncuları Selçuk Yöntem, Taner Birsel, Hakan Karahan, Arsen Gürzap, Altan Erkekli ve Erdem Akakçe.

İKİ ÇİZGİ Dünya prömiyeri 65. Venedik Uluslararası Film Festivali’nde, Türkiye prömiyeri 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştirilen "İki Çizgi" adlı filmde, İstanbul’da yaşayan


Sanatsal Haber  27.02.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.