Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ULUSLARARASI D-MARİN MÜZÜK FESTİVALİ’NİN PROGRAMI AÇIKLANDI

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali 8 güne uzayan programıyla bu yıl 20-27 Ağustos tarihleri arasında Bodrum yarımadasına yayılacak.

12’nci Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, müzik dünyasının en büyük piyano virtüözlerinden biri kabul edilen İdil Biret'in Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile 20 Ağustos Cumartesi 21.00'de D-Marin Turgutreis Ana Sahne'de vereceği konserle başlayacak.

FAZIL SAY, GENÇ YILDIZLARLA BULUŞACAK

Fazıl Say, 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'ndeki ilk konserinde 22 Ağustos Pazartesi 21.30'da genç müzisyenlerle Bodrum Kalesi'nde festivale özel bir projeyle yer alacak. Günümüzün önde gelen müzik festivallerinde konserler veren Dorukhan Doruk, festivalde Say’ın klasikleri arasında yer alan “Dört Şehir” Piyano ve Viyolonsel Sonatı'nı seslendirecek. Geleceğin en parlak kemancılarından biri olarak gösterilen ve yorumlarıyla eleştirmenlerden tam not alan Berfin Aksu, Say’ın piyano ve keman sonatını seslendirecek. Türkiye’nin yeni nesil genç solistlerinden piyanist Iraz Yıldız, konserde seyircilere sürpriz bir program sunacak. Konserin şan solistleri, Nazım Hikmet Korosu’nun genç yetenekleri olan Seda Taşpınar, Uğur Okay ve Gülcan Burcu Değirmenci de Fazıl Say şarkılarını yeni yorumlarıyla seslendirecekler.

FESTİVALDE AKDENİZ RÜZGARI

“En iyi Latin Müziği Şarkıcısı” kategorisinde Grammy Ödülü'ne pek çok kez aday gösterilen İspanyol besteci, müzisyen ve aktris Monica Molina Festival'e özel bir orkestrayla 23 Ağustos Salı 21.00'de D-Marin Turgutreis Ana Sahne'de konser verecek.

12’nci Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, Vladimir Ashkenazy şefliğinde İngiltere'nin seçkin oda orkestralarından Londra Oda Orkestrası'nı (London Chamber Orchestra) 21 Ağustos Pazar günü 21.00'de D-Marin Turgutreis Ana Sahne'de ağırlayacak. Usta orkestra şefi Vladimir Ashkenazy’nin yönetimindeki Londra Oda Orkestrası müzik dünyasının yükselen iki yeteneği, piyanist Daniel Kharitonov ve trompetçi Lucienne Renaudin-Vary'e eşlik edecek.

İngiltere’nin en eski profesyonel oda orkestralarından Londra Oda Orkestrası, kurulduğu günden bu yana dünyaca ünlü bestecilerin yapıtlarını ilk kez seslendirdi ve günümüz bestecileriyle prömiyerlere imza atmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü piyanist ve şef Vladimir Ashkenazy’nin yönetiminde festivale konuk olan Londra Oda Orkestrası, klasik müziğin özgürlüğe sembol olan iki büyük bestecisinin yapıtlarından oluşan programda, iki genç müzik dehasına eşlik edecek.

DÜNYACA ÜNLÜ ÇELLİSTLER BİR ARADA

Lucienne Renaudin-Vary, 2016 yılında Fransa’nın en prestijli klasik müzik ödüllerinden Les Victoires de la Musique Classique’de “En Büyük Yeni Keşif” ödülünün, Piyanist Daniel Kharitonov ise 2015 yılı 15.Uluslararası Tchaikovsky Yarışması’nın üçüncülük ödülünün sahibi. Kharitonov, Mariinsky Tiyatro Orkestrası, Tchaikovsky Senfoni Orkestrası ve 12 yaşından beri Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası'nın sürekli solistleri arasında yer alıyor.

Festival programında yer alan bir diğer büyük orkestra ise dünya çapında birçok ödüle sahip Zürih Tonhalle Orkestrası (Tonhalle Zurich Orchester) olacak. Orkestra, günümüzün en aktif ve genç şeflerinden Lionel Bringuier yönetiminde, iki farklı programla D-Marin Turgutreis Ana Sahne'de konser verecek. Zürih Tonhalle Orkestrası 25 Ağustos Perşembe günü saat 21.00'deki ilk konserinde kayıtları ve performanslarıyla günümüzün en önemli çellistlerinden biri olarak gösterilen Fransız solist Gautier Capuçon'a eşlik edecek.

Zürih Tonhalle Orkestrası, 26 Ağustos Cuma günü saat 21.00'de D-Marin Turgutreis Ana Sahne'de gerçekleşecek ikinci konserinde ise klasik müziğin son dönemdeki en parlak yıldızları arasında yer alan keman virtüözü Patricia Kopatchinskaja'ya Tchaikovsky’nin Keman Konçertosu'nda eşlik edecek. Sanatçının bu konçertoyu yorumladığı albümü geçen yılın en sevilen klasik müzik albümlerinden biri oldu. Son derece aktif bir solist olarak hem orkestra hem de oda müziği çalışmalarını sürdüren Kopatchinskaja’nın yalnızca bu sezon birlikte sahneyi paylaşacağı topluluklar arasında Staatskapelle Berlin, La Chambre Philharmonique, Chamber Orchestra of Europe, Houston Senfoni ve Seattle Senfoni Orkestrası yer alıyor.

NAZIM ORATORYOSU BODRUM’A TAŞINIYOR

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ın başyapıtlarından Nazım Oratoryosu, anlatıcı solist Genco Erkal ve solistler Serenad Bağcan, Arda Aktar, İdil Bursa, Gökçe Çatakoğlu, Çetin Özen eşliğinde 24 Ağustos Çarşamba saat 21.00'de D-Marin Turgutreis Ana Sahne'de yer alacak. Fazıl Say, 2001 yılında bestelediği, beş farklı bölümden oluşan ve Türkiye’de çok sesli müziğinin başyapıtları arasında yer alan Nazım Oratoryosu'nu İbrahim Yazıcı'nın yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası ile sahneleyecek. Fazıl Say'ın müzik direktörlüğünde Haziran 2015'te kurulan Nazım Hikmet Korosu, genç ve dinamik kadrosuyla bu görkemli konserde yer alacak.

GÜNE MERHABA VE GÜN BATIMI KONSERLERİ

İzleyicilerin büyük beğeniyle karşıladığı Gün Batımı ve Sabah Konserleri, 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'nde de devam ediyor. Triopax, Ferhat Can Büyük, Çellistanbul, Emre Engin, Cansın Kara ve Oxana Shevchenko, Aziz Baziki önderliğinde Mavi Quintet, Boğuç Fagot Quartet, Ayşe Şenogul, Mehmet Ariç, Ezgi Anıl'ın konserleriyle festival programı renklenecek.

“Antik Şehrin Kapısı” olarak anılan Mindos Kapısı'nda 27 Ağustos Çarşamba saat 20.00'de Ezgi Anıl'ın solistliğinde gerçekleşecek “Paquito” Trio konseri festival katılımcılarına farklı bir deneyim sunacak.


SH  26.07.2016

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.