Şehir Tiyatroları, bağımsız..." /> Sanatsal Haber... Türkiye'nin Sanat ve Kültür Portalı.

                                                                               

  Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KUVAYİ MİLLİYE DESTANI ŞEHİR TİYATROLARI’NDA

Usta yazar, Nazım Hikmet'in kaleminden "Kuvayi Milliye Destanı" Hakan Yavaş önderliğinde Şehir Tiyatrolarında...

Şehir Tiyatroları, bağımsızlık ülküsüyle ölümsüzleşenlerin destanını olan Kuvayi Milliye’yi dinamik bir kadro ile sahneye aktarıyor.

Kuvayi Milliye Destanı, işgal edilen tüm ülkelere ve ezilen halklara örnek olan ulusal kurtuluş savaşımızın anlatıldığı, edebi değeri en yüksek ve önemli eserlerden biridir. Bu benzersiz varoluş mücadelesi tarihsel karakterlerden öte kadınların, çocukların, köylülerin yani Anadolu insanının “kahramanlıkları”, yaşanmış öykülerden yola çıkılarak Nazım Hikmet’in eşsiz dizeleriyle destanlaşıyor. Şehir Tiyatroları, bağımsızlık ülküsüyle ölümsüzleşenlerin destanını dinamik bir kadro ve yeni biçim arayışıyla sahneye aktarıyor.

Sahne tasarımını Eylül Gürcan’ın, kostüm tasarımını Almila Altunsoy’un ışık tasarımını, Mahmut Özdemir’in dramaturgluğunu Gökhan Aktemur’un müziğini, Deniz Noyan’ın korrepetitörlüğünü, Hüseyin Tuncel’in yaptığı oyunda; Can Ertuğrul, Engin Akpınar, Seza Güneş, Derya Yıldırım, Ali Mert Yavuzcan, Irmak Örnek, A. Yağmur Ulusoy, Ömer Barış Bakova, Eraslan Sağlam, Nurseli Tırışkan, Emre Karaoğlu, Ada Demirer rol alıyor.

Kuvayi Milliye Destanı, 23 Aralık 2015-02 Ocak 2016 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.


SH  22.12.2015

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.