Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SUÇ VE CEZA FİLM FASTİVALİ BAŞLIYOR

Bu yıl 5.si düzenlenecek olan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali temasıyla 16 Ekim’de başlıyor. 16-22 ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin açılış filmi Alias Maria olarak belirtilirken, öne çıkan ödüllü filmler ise Abluka, Kar Korsanları, Partisan oluyor.

Newyork Times’da haber olan 5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin gösterimler İstanbul Beyoğlu’nda Atlas Sİneması’nda, Kadıköy’de ise Caddebostan Kültür Merkezi’nde olurken, ilk gösterim Festival Açılışı 15 Ekim 2015 Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) gerçekleşecek ve “Alias Maria” filmi izleyenlere sunulacak. Festival; adaletin sadece bir suç ve karşılığında ceza kavramlarından oluşmadığını, tüm toplumu ilgilendiren ve üzerinde önemle durulması gereken bir konu olduğunu gündemde tutmak, tartışmak, ülkeler arasındaki farklılıkları, sorunları gündeme getirmek, ortak çözümler aramak üzere herkese sesleniyor.

Festivalin panellerinden ilki 17 Ekim 2015 saat 16.00’da Atlas Sinemasında gerçekleşecek. “The Circle” filmi üzerine “Toplumsal Algıdan Sinemaya; Cinsel Kimlik ve Yönelim” konulu panele; Ivan Madeo, Walter Stoffel, Av. Fırat Söyle, Serra Yılmaz, Alin Tasçıyan, Ayta Sözeri konuşmacı olarak katılacak.

İkinci panel ise yine Atlas Sinemasında 18 Ekim Pazar saat 14.00’de yapılacak. Samir Mehanovic, Amila Ferhatovic, Reshad Strik, Faysal Soysal ve Coşkun Aral’ın katılacağı bu panelin konusu ise “The Fog of Srebrenica” filmi üzerine “Sisler Dağıldı mı?” olarak belirlendi.

Altın Koza ve Venedik ödüllerini toplayan “Abluka” filmi de festivalin izleyicisine güzel bir sürprizi olarak sinemaseverlere sunuluyor.
“Ayr/mc/l/k” temalı belgesel seçkisi 19 Ekim Pazartesi Atlas sineması’nda tek salonda gün boyu gösterilecek. Tüm seçki tek bilet ile izlenebilecek.
Festivalin kapanışı ise 20 Ekim 2015’de Atlas Sinemasın’daki ödül töreni ile gerçekleşecek. Uzun ve kısa filmlerin ödüllerinin verilmesinin ardından 21.30 matinesi ile ödül alan filmin gösterimi yapılacak.


SH  5.10.2015

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.