Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ODAKULE SANAT GALERİSİ 'ŞİİR SERGİSİ'

“Gerçeğin yapısını dilin yapısı belirler”.
Güzel dilimizi sevmek, korumak, geliştirmek hepimize düşen bir görev. Son dönemlerde özellikle şiirimiz ilgi istiyor, güzel Türkçe konuşmak için şiirin bize kazandıracakları yadsınamaz, şiir sevgisinin aşılanması, desteklenmesi amacıyla bu etkinliği sanatseverlerle paylaşmak, medeni insanımızın daha çok edebi fikir, şiir, sanat üretmesine manevi destek vermek istedik.
Açılış kokteyli (10 Şubat saat 18.00-20.00) sanat, edebiyat çevresinden kişilerle renklenecek, edebiyat konuşulacak, şiirler okunacak, duvarlardaki şiirler “seyredilecek”, şiir konuşulacak, şair konuşulacak.
“TAŞ UÇAK” Şiir sergisi sanatçı Zafer Yalçınpınar’ın şiirleri, “görsel şiirleri”, ışık aldığı büyük ustalardan alıntı şiirler ve bir dizi söyleşi ile gerçekleştirilecektir.
13-16-17 Şubat tarihlerinde (18.00-20.00) üç ayrı başlıklı söyleşiler yine Odakule Galeri mekanımızda edebiyat severlerle buluşacak.

ZAFER YALÇINPINAR

1979 İstanbul doğumlu, dergici, araştırıcı, hikâyeci, şiir yazarı,düşünür.
Marmara Üniversitesi Ekonometri LisansI, Sermaye Piyasası-Borsa dalında Master.
Öykü Kitapları: Karşı, Korkak Düşler, Siya.
Poetik bildirileri : Vatoz'un Salınımları, Masanın Ayakları.
Şiir kitapları : ŞİİŞ, Livar, KelimeninYüzü
Diğer yazıları : No Edebiyat, Heves, Son Kişot, Monokl, Borges Defteri, Budala, Yaratı(m),
Düşe-Yazma, Göğe Bakma Durağı, Sanat Cephesi, Kavram Kargaşa, E, Öteki-Siz, Wesvese, İmlâsız, Üç Nokta, Şiir Ülkesi, KülÖykü, Karalama, Can Sıkıntısı Fanzin, Malone Fanzin, Doğmasız ve Ölmesiz Fanzin, Kadıköy Underground Poetix, Kuzey Yıldızı Edebiyat dergisi, PAT edebiyat dergisi, Ussuz, Mor Taka, Zinhar (PoetikHars), Bireylikler, Cumartesi, Berfin Bahar, gaSte (SGazetesi), Karga Mecmua adlı dergilerde ve Birgün Gazetesi'nde yayımlandı.
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 15037 numaralı üyesi. Düşünmeyen, düşündüğünü serbestçe ifade etmeyene sanatçı denmez görüşü nedeniyle TSY üyeliği “askı” cezası aldı. Ayrıca, Tübitak’a bağlı bir enstitüde "uzman-araştırıcı" olarak çalışıyor.


Sanatsal Haber  15.02.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.