Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

POLONYA’DAN TÜRKİYE’YE ŞARKILARIN VE DANSIN YOLCULUĞU

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın Polonya Cumhuriyeti Kültür ve Milli Miras Bakanlığı ile Adam MickiewiczEnstitüsü’ne bağlı bir platform olan culture.pl koordinasyonunda gerçekleştirdiği “Şarkıların ve dansın hayat boyu yolculuğu, Polonya’dan Türkiye’ye Buluşmalar” atölye çalışması, hayli neşeli ve renkli geçti. Dünya müzikleri alanında çalışmalar yapan; yerel ezgilerden beslenenJanuszPrusinowski Trio ile Türk Halk Müziği’nin usta sanatçılarını bir araya getiren atölye çalışmasında sanatçılar kendi ülkelerinin halk müziği geleneklerini yansıtan şarkı ve türküleri birbirlerine tanıttı, ortak noktalarda buluşarak 18 Mart2014’de AASSM Küçük Salon’da birlikte verecekleri konserin hazırlıklarını yaptı.

JanuszPrusinowski Trio, Adam StrugMonodiaPolskaileEwaGrochowska Vokal Toplulukları ile Halk Müziği ses sanatçısı Muazzez Özaçar, bağlama sanatçısı Hüseyin Koçak ve kaval sanatçısı Fedai Tekşahin geç saatlere kadar çalıştı. Zaman zaman birbirlerinin türkülerini söyleyen gruplar şarkıların ve dansın ömür boyu süren yolculuğunda, hoş bir Polonya –Türkiye Buluşması yaşadıklarını söyledi. Saygıyla duyurulur.


SH  17.03.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.