Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

21. İZMİR AVRUPA CAZ FESTİVALİ’NDE ARALIKSIZ CAZ

21. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin PawełBrodowski Semineri ve Benjamin Herman Trio konseriyle başlayan ikinci haftası tam gaz sürüyor. 11 Mart 2014 Salı gecesini İzmir’in yetiştirdiği, genç caz neslinin idolü Kürşat And anısına ayıran Festival’de 12 Mart Çarşamba gecesi sahneye Litvanya Cazının dünyadaki temsilcisi DainiusPulauskasGroup çıkacak. Litvanya’nın en etkili ve aktif caz gruplarından biri olan Topluluk, çoğunluğu grup lideri DainiusPulauskas’ın bestelerinden oluşan bir repertuar sunacak. Kuzey ırkının sertliğini, aynı zamanda enerji ve canlılığını kaynaştıran müzikleriyle “modern cazın güçlü nabzı” unvanını taşıyan DainiusPulauskasGroup, Festival’e Litvanya Büyükelçiliğinin katkılarıyla katılıyor.

Genç virtüöz piyanist, besteci, aranjör, eğitimci ve performans sanatçısı OndrejKrajnak, 13 Mart 2014 Perşembe günü, Slovakya İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile Festival’e katılacak.Klasik müzik alanında da pek çok ödülün sahibi Krajnak, Çek ve Slovak çevrelerde bulunan en iyi piyanistlerden biri kabul ediliyor. 21. İzmir Avrupa Caz Festivali izleyicileri iki gece üst üste klasik müzik kökenli iki piyanisti dinleyip karşılaştırma şansı bulacak. Caz severler 14 Mart 2014 Cuma günü klasik piyanodan vazgeçerek caz ve doğaçlamaya yönelen GrégoryPrivat’ı dinleyecek. İzmir Fransiz Kültür Merkezi işbirliği ile Festivale katılan Privat, kendi müziksel evreninden yeni eserler sunacak.

Berlinli saksafonistUliKempendorff”un(tenor saksafon, klarnet, kompozisyon), RonnyGraupe (gitar), JonasWestergaard (bas) ve OliverSteidle’ın (davul) katılımıyla kurduğu UliKempendorff Quartet (FIELD), 15 Mart 2014 Cumartesi günü İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile diğer tüm konserler gibi AASSM Küçük Salonda konser verecek. Grup, İzmir konserinde, Kempendorff’un caz ve batı müzik geleneğinden, aynı zamanda Avrupa dışı klasik müzik ve folklorundan esinlenerek yazdığı besteleri çalacak.


SH  11.03.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.