Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

DT’DEN ‘SHAKESPEARE HAFTASI’

Devlet Tiyatroları (DT), bu yıl ilk kez gerçekleştireceği "Shakespeare Haftası" ile tiyatronun klasikleşmiş eserlerini bir hafta boyunca başkentli sanat severlerle buluşturacak.

DT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, dünyanın en seçkin drama yazarlarından Shakespeare'in önemli eserlerine yer verilecek hafta dolayısıyla Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya ve Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı oyunlar 21-26 Ocak'ta perde açacak. Bu kapsamda "Macbeth", Orhan Burian'ın çevirisi ve Prof. Bozkurt Kuruç'un yönetmenliğinde 21, 24 ve 26 Ocak'ta Büyük Tiyatro'da sergilenecek.

"Venedik Taciri", Zeynep Avcı'nın çevirisi ve Erhan Gökgücü'nün rejisörlüğünde hafta boyunca Küçük Tiyatro'da temsil verecek. "Fırtına", Bülent Bozkurt' çevirisi ve Malcolm Keith Kay'ın yönetimiyle hafta boyunca Şinasi Sahnesi'nde seyirciyi selamlayacak. "Hamlet", Sabahattin Eyüboğlu'nun çevirisi ve Işıl Kasapoğlu'nun rejisiyle hafta boyunca Akün Sahnesi'nde izlenebilecek.

"Onikinci Gece", Zurab Sikhakuridze'nin yönetmenliğinde hafta boyunca İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde tiyatro severlerin karşısına çıkacak. "Othello", Özdemir Nutku'nun çevirisi ve Malcolm Keith Kay'ın yönetimiyle hafta boyunca Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde temsil verecek. W.Shakespeare'den Soneler", Talat Halman'ın çevirisi ve Erdal Küçükkömürcü'nün rejisiyle hafta boyunca Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.


SH  7.01.2014

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.