Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

PİYANONUN YILDIZLARI ANTALYA’DA

Fazıl Say'ın sanat yönetmenliğindeki 14. Antalya Piyano Festivali, 8-30 Kasım tarihlerinde Aziza Mustafa Zadeh, Grammy ödüllü Michael Camillo, Moskova Virtuozları gibi önemli isimleri ağırlayacak.

Antalya, Altın Portakal Film Festivali’nin hemen ardından bir başka büyük etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Michael Camilo, Vladimir Spivakov, Aziza Mustafa Zadeh gibi isimlerin katılacağı 14’üncü Antalya Piyano Festivali 8-30 Kasım arasında gerçekleştiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Volkswagen ana sponsorluğunda düzenlediği festivalin sanat yönetmeni Fazıl Say, sloganı ise “Şehirde müzik var”.

Festivalin bu yıl Antalyalılara sürprizlerinden biri de Türkiye ve dünya prömiyerleri. Örneğin bu yılki açılış, dünya prömiyeri İsviçre’de yapılan yeni Fazıl Say eseri ‘Walter’ piyano konçertosunun Türkiye’de ilk kez seslendirileceği konserle yapılıyor. Say, suyun sakinliği ve gücünden ilham aldığı, ‘Mavi Su’, ‘Siyah Su’ ve ‘Yeşil Su’ başlıklarından oluşan eserini şef Naci Özgüç yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’yla beraber seslendiriyor. 9 Kasım 20.00’de Antalya Kültür Merkezi’ndeki konserin solist Serenad Bağcan’ın eşlik ettiği ikinci yarısında ise yine Say’ın ‘İlk Şarkılar’ adını verdiği on eseri dinleyiciyle buluşacak.

Festivalin 30 Kasım 20.00’de yine Antalya Kültür Merkezi’ndeki kapanışında da bir Türkiye prömiyeri var. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın bu sefer şef Gürer Aykal yönetiminde eşlik edeceği konserde dünyaca ünlü Latin caz piyanisti ve besteci Michael Camilo, yeni bestesi ‘Piyano Konçertosu No: 1’in Türkiye prömiyeriyle sahne alacak. Bu, Gershwin’in ‘Rhapsody in Blue’sunu da seslendirecek Camilo’nun Türkiye’de bir orkestra eşliğinde vereceği ilk konser.

Festivalde bir de dünya prömiyeri var. 22 Kasım’da AKM’deki ‘Andante Gecesi’nde klasik ve çağdaş eserleri caz ve dünya müziğiyle harmanlayan Kheops Ensemble topluluğu, Muhiddin Dürüoğlu’nun, festivalin siparişi üzerine bestelediği ‘ Anadolu’dan Sahneler’ eserini dünyada ilk kez seslendirecek.

Bir sürpriz de Önder’lerden

Antalya Piyano Festivali, piyano dışındaki enstrümanların da yıldızlarını ağırlıyor. Piyano ve trompetin Macar yıldızları Gergely Boganyi ve Gabor Boldoczki, Wagner’den Brandt’a uzanan bir yelpazede eserleri seslendirecek. Türkiye’nin piyano virtuozlarından Meral Güneyman, ‘Tango, Milonga, Vals&Flamenko’ eserleri seslendireceği gecede Satie, Ravel, Piazzola gibi isimleri ziyaret edecek. ‘1001 Gece’ albümleriyle ilgi çeken Ferhan & Ferzan Önder kardeşler, Borusan Quartet’la sahne alacakları konserde Igudesman’ın ‘Edirne’den Kars’a’ eserini seslendirerek festivalin sürprizlerine bir yenisini daha ekleyecek. Piyanonun yıldızı Aziza Mustafa Zadeh, Caz Triosu’yla çıkacağı konserinde ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ın da dahil olduğu bir repertuvarla dinleyici karşısına çıkacak. Vladimir Spivakov & Moskova Virtuozları, Werner Bärtschi gibi isimlerin yanı sıra genç yeteneklerin de yer aldığı, ücretsiz halk konserleri ve atölyelerin yapılacağı festivalin ayrıntılı programı www.antalyapiyanofestivali.com adresinde.


SH  20.10.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.