Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

EFSANE KEMANCI SHOLOMO MINZ. MERSİN MÜZİK FESTİVALİ’NDE

12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, yarın Bilkent Senfoni Orkestrası'nın Mersin Kültür Merkezi'nde vereceği gala konseri ile başlıyor.

Yarın akşam Bilkent Senfoni Orkestrası’nın Mersin Kültür Merkezi’nde vereceği gala konseri ile açılacak olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 12. kez düzenleniyor. 22 Mayıs’a kadar sürecek festival, aralarında çağımızın en önemli kemancılarından Shlomo Mitntz, Cezayirli sanatçı Sauad Massi, flamenkonun prensleri Los Vivancos, Olga Scheps, Fatih Erkoç gibi isimler ile Mersin Devlet Opera ve Balesi ve Bilkent Orkestrası’nın da bulunduğu 355’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlıyor.

Festivalin gelenekselleşen açık hava konserinin konuk sanatçısı bu yıl Fatih Erkoç. Erkoç, 12 Mayıs Pazar günü Kanlıdivane’de konser verecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası arp sanatçısı Çağatay Akyol ile TRT Genel Müdürlüğü üflemeli çalgılar sanatçısı Ferhat Erdem ise 13 Mayıs Pazartesi günü Tarsus St. Paul Müzesi’nde beğenilen parçaları seslendirecek.

Festival kapsamında Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği Madam Butterfly Operası, 14 Mayıs Salı günü Mersin Kültür Merkezi’nde… 15 Mayıs Çarşamba günü yine Mersin Kültür Merkezi’nde Souad Massi’yi dinlemek; 16 Mayıs Perşembe günü ise Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı’nın gerçekleştireceği teatral konferansı izlemek mümkün.

Alican Süner (keman), Bengisu Gökçe (keman) ve Cem Oslu (piyano) da 17 Mayıs Cuma günü Latin Katolik Kilisesi’nde bir araya gelecek. Olga Scheps’in 18 Mayıs Cumartesi günü Mersin Kültür Merkezi’nde vereceği piyano resitalinin ardından 12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 22 Mayıs Çarşamba günü Los Vivancos Grubu’nun Flamenko gösterisi ile kapanacak.


ntvmsnbc  9.05.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.