Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İRİS ŞENTÜRKLER VE ARKADAŞLARI SÜREYYA OPERSI’NDA

Süreyya Operası Klasik Müzik Konserleri'nde 11 Şubat Pazartesi saat 20'de 'Piyanolu Kuartet Gecesi' Mozart, Faure, Dvorak'ın eserlerini seslendirecek.

Solist sanatçılar; Nicolas Dautricourt(keman), Miguel da Silva( viyola), Yovan Markovitch( viyolonsel) ve İris Şentürker(piyano)’den oluşan topluluk oda müziğinin seçkin ve sevilen eserleriyle canlı müziğin vazgeçilemez atmosferiyle Kadıköylü müzikseverleri saracak.

Nicolas Dautricourt (keman)

‘Adami’ tarafından ‘Yılın Klasik Keşfi’ seçilerek Georges Enesco ödülü alan Nicolas Doutricourt, neslinin en parlak ve beğenilen Fransız kemancılarından biri olarak kabul edilmektedir. Sanatçı, Henryk Wieniawski, Jeunnesses Musicales, Rodolfo Lipizer ve Gian- Battista Viotti gibi birçok yarışmada ödül kazanmış ve finalist olmuştur. Philip Hirschorn, Miriam Fried, Jean-Jacques Kantorow, Gerard Poulet, Jean Mouillere gibi önemli ustalarla çalışmış olan Doutricourt 2007 yılından beri “Moments Musicaux de Gerberoy”un artistik direktörlüğünü yapmaktadır.

Miguel da Silva (viyola)

Fransız-İsviçreli müzisyen Miguel da Silva, Paris ‘Conservatoire National Superieur de Musique’i hem viyola hem oda müziği dallarında jüri tarafından verilen özel oy ve oy birliği ile birincilikle bitirdi. 1985 yılında Paris’te düzenlenen Uluslararası Oda Müziği Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı. Ysaÿe Quartet, Amadeus Yaylı Quartet, Walter Levin-Lasalle Quartet, Piero Farulli-İtalyan Quartet ve Hatto Beyerle- Alban Berg Quartet ile çalışmalarını sürdürdü. Ysaÿe Quartet’le Evian’da düzenlenen yarışmada birinci olduktan sonra, uluslararası kariyerini ve başarılarını Japonya’dan Amerika’ya kadar duyurdu.

Yovan Markovitch (viyolonsel)

Birçok CD kaydı olan Yovan Markovitch, “Conservatoire National de Région de Paris”’de (Paris Ulusal Bölge Konservatuvarı) yaylı kuartet ve oda müziği öğretmenliği yapmaktadır. Birçok ülke ve şehirde önemli sanat merkezlerinde konserler veren Markovitch, çalışmalarını Ysaÿe Quartet ile sürdürmektedir.

İris Şentürker (piyano)

Oda Müziği ve piyano öğrenimini Paris’te Alfred Cortot Ecole Normale de Musique’de tamamlayan ve ‘Alfred Cortot Concours Diplômes Superieurs de Concertiste’ 2005 oda müziği yarışması birincisi İris Şentürker, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda öğretmenlik yapmaktadır. Piyanist, solo çalışmalarını yoğunlukla devam ettirirken, oda müziği çalışmalarını kurucu üyesi olduğu piyanolu dörtlü ‘‘QuadroTurco’’ ile sürdürmektedir.

www.sureyyaoperasi.org


SH  9.02.2013

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.