Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SOYUT RESMİN USTASI KİBELE GALERİSİ’NDE

İş Sanat Kibele Galerisi, soyut dışavurumcu resmin Türkiye’deki önemli isimlerinden Zahit Büyükişliyen’in retrospektif sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 2 Şubat’a kadar sürecek. 70’li yılların başında başlayan Avrupa deneyimlerini akademik ortamda tanıştığı Türk resim geleneğine ekleyerek, yeni arayışların kapısını aralayan Zahit Büyükişliyen, bir yandan kendi deneyimlerinden, diğer yandan da sanat ortamının yeni yönelimlerinden beslendi.

Adana’dan Ankara’ya, Ankara’dan İstanbul’a, İstanbul’dan Avrupa’ya ve dahası, bir modern gezgin gibi sergileriyle dolaştığı Anadolu topraklarının resimlerine apayrı bir algı duyarlılığı kazandıran ressamın sanattaki arayışlarının izlerinin sürebileceği sergi metnini Ümit İnatçı kaleme aldı. Sergi, deneysel yönü güçlü ve ısrarlı yönelişlerin ürünü olan eserlerde yaşamla sanatın kesiştiği noktaya dikkat çekmek açısından, isabetli bir karşılaşma fırsatı sunuyor. 1946 yılında Adana’da doğan Zahit Büyükişliyen, 1966 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi, ilk sergisini 1969 yılında açtı. 1971 yılında Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitimini tamamladı. 1976–1983 yılları arasında Gazi Eğitim Enstitüsü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1983 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nde doktora yapan Büyükişliyen, 1984 yılından itibaren Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi’de heykel ve resim bölümü başkanlığı, fakülte dekanlığı görevlerini yürüttü. Büyükişleyen Yeditepe Üniversitesi’nde Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı olarak çalışmayı sürdürüyor.


SH  29.12.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.