Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İDSO ANADOLU YAKASINDA

İspanya Turnesi'nden bu yana konserlerini Lütfi Kırdar'da veren İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 100'ün üzerinde seçkin kaydıyla tanınan Şef Theodore Kuchar yönetimindeki bugünkü konserini Anadolu Yakası'ndaki konserlerine evsahipliği yapan Caddebostan Kültür Merkezi(CKM)'de verecek.

İDSO, saat 20’de başlayacak konserde; Dvorak “Karnaval Uvertürü” ve “8. Senfoni” eserlerini seslendirecek, solistlere R. Gliere “Korno Konçertosu”, J. Haydn “2 Korno İçin Mi Bemol Majör Konçerto” eserlerinde eşlik edecek.

Radek Baborak

ARD Münich, Geneve ve diğer birçok uluslararası yarışmada derece almış olan Radek Baborak, Berlin Filarmoni Orkestrası’nın önceki korno grup şeflerindedir. Bir solist olarak sıkça önde gelen orkestralarla ve en iyi şeflerle birlikte çalışmaktadır. Repertuvarında Barok döneminden günümüze kadar uzanan korno eserlerinin tamamı yer almaktadır.

Baborak aynı zamanda Berlin Üflemeli Saz Solistleri ve Berlin Korno Okteti’nin de bir üyesiydi. Solist olarak Berlin Barok Orkestrası’yla performanslarına devam etti. Berlin Filarmoni’den ayrılarak solo kariyerine devam etme kararının yanı sıra orkestra şefi olarak yeni bir başlangıç da yaptı.

Baborak Topluluğu‘nun kurulması, Baborak‘ın, hem bir orkestra şefi olarak hem de dünya çapında çeşitli oda orkestralarıyla elde ettiği tecrübelerin zirvesi oldu. Baborak Topluluğu en iyi Çek müzisyenlerinden oluşmaktadır ve grup, 2001 yılında Prag’da Dvorak Salonu’nda verdiği ilk konserde büyük bir başarı elde etmiştir. Enerjik performansları ve çarpıcı yorumları seyircilerin ayakta alkışıyla ödüllendirilmiştir.

Ertuğrul Köse

Eskişehir’de 1962 yılında doğan Ertuğrul Köse, 1973’te İstanbul Belediye Konservatuvarı sınavını kazandı. 1982 yılında Korno sınıfından Saim Kalafatoğlu’nun öğrencisi olarak mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda göreve başladı. Boğaziçi Üflemeli Çalgılar Beşlisi ile yurtiçinde ve Belçika, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan gibi ülkelerde solo konserler ve oda müziği konserleri verdi; Orkestrayla birlikte Amerika, Almanya, İspanya, Bulgaristan, Yunanistan, Japonya ve Mısır gibi ülkelerde turnelerde yer aldı, festivallere katıldı. İstanbul Üniversitesi’nde Korno öğretim görevlisi olarak çalıştı. Halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda korno sanatçılığı görevini sürdürmektedir.


SH  7.12.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.