Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

AFİFE BALESİ 14 YIL SONRA YENİDEN SAHNEDE

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, koreografisi ve librettosu Beyhan Murphy'e, müzikleri Turgay Erdener'e ait olan Afife adlı modern bale eserini, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde sergilenişinden 14 yıl sonra yeniden izleyiciyle buluşturuyor.

1919 yılında Müslüman Türk kadınlarının sahneye çıkması yasak olan bir dönemde bütün olumsuzluklara karşın sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadın tiyatro oyuncusu olan Afife Jale’nin hayatı üzerine kurulu olan bir modern bale prodüksiyonu olan Afife; 22 Kasım’da saat 20.00'de Süreyya Sahnesi’nde prömiyer yaparak Istanbullu sanatseverlerle buluşuyor.

1998 yılında tümüyle Halk Sigorta tarafından desteklenmiş olan ve Meriç Sümen’in yeniden sahneye dönüşünü kutlayan eserde bu kez Afife rolünü Tülay Yalçınkaya canlandırıyor. Zuhal Balkan, Ebru Cansız, Deniz Zirek ve İlke Kodal ise, Afife Jale’nin dört dönemini canlandıran diğer dört Afife olarak seyirci karşısına çıkıyor.

Afife’nin hayatında önem teşkil eden dört erkek olan Ziya karakterini; Erhan Güzel, Mehmet Ali karakterini; Berk Sarıbay, Dr.Suat karakterini; Egemen Kement ve Selahattin Pınar karakterini ise Arkın Zirek hayata geçiriyor.

Aynı zamanda bir ‘dans drama’ olan ve çağdaş Türk bale repertuvarında özel bir yere sahip Afife, Afife Jale’nin hayatındaki altın, kırmızı, mor ve gümüş olarak tanımlanan dört ayrı dramatik dönemi, 25 kişilik bir ensemble, hareketli ve lirik danslar ile canlandırıyor. Kostüm tasarımları Bahar Korçan’a ait eserin dekor tasarımıysa Adnan Öngün imzasını taşıyor.

Afife modern balesi; 22,27,29 Kasım tarihlerinde Saat:20.00’de; 24 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde Saat 16.00’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde izlenebilir. (0 216 346 15 31 / 120)


SH  6.11.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.