Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İDT’SU 19 YENİ OYUNLA AÇILIYOR

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 19 yeni oyunla açılıyor...

İstanbul Devlet Tiyatrosu 2012-2013 tiyatro sezonuna 19 yeni oyun ve geçtiğimiz sezonlardan devam eden “Profesyonel”, “Sezuan’ın İyi İnsanı”, "Michelangelo", “Birdy”, “Kırmızı”, “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?”, “Vahşet Tanrısı”, “Sidikli Kasabası Müzikali”, “Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk” gibi seyircinin büyük beğenisini kazanan20 oyunla başlıyor.

Bu oyunlardan bazıları her yıl olduğu gibi kadını konu alan eserlerken, yine farklı ülkelerden yazarların yeni ve klasik oyunlarından oluşan bir seçki sunuluyor.

Sezonun yeni oyunları

Yakın zamanda kaybettiğimiz değerli yazar Güngör Dilmen’in eseri “Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını” Faik Ertener’in rejisiyle, Andrew Bovell’ın yazıp Hakan Çimenser’in yönettiği “Yağmur Durduğunda”, İDT’sunun önemli isimlerinden Civan Canova’nın yazıp yönettiği “Düğün Şarkısı”, Matei Visnieç’in yazıp, Müge Gürman’ın yönettiği “Çehov Makinesi”, Rodrigo Garcia’nın yazıp, Nesrin Kazankaya’nın yönettiği “Agamennon: Süpermarketten Döndüm ve Oğlumu Bir Temiz Dövdüm”, Frederich Dürrenmatt’ın yazıp, Şakir Gürzumar’ın yönettiği “Yaşlı Hanımın Ziyareti”, Martin McDonaugh’ın yazıp Murat Karasu’nun yönettiği “Inishmorelu Yüzbaşı”, Ettore Scola’nın yazıp, Şakir Gürzumar’ın yönettiği “Çok Özel Bir Gün” ve William Shakespeare’in ünlü eseri “Atinalı Timon” Ayşe Emel Mesçi’nin sahnelemesiyle bu sezon başlıyor.

Burçak Çöllü’nün yazıp, Mustafa Avkıran’ın yönettiği “Ay Ecesi”, Yavuz Özkan’ın yazıp, Hidayet Erdinç’in yönettiği “Herkesin Bildiği Sırlar”, Mario Buffini’nin yazıp, Mehmet Birkiye’nin yönettiği “Sessizlik”, Marius von Mayenburg’un yazıp, Metin Belgin’in yönettiği “Çirkin”, Arthur Miller’ın yazıp, Can Gürzap’ın yönettiği ”Satıcının Ölümü”, Neil Simon’un romantik komedisi “Parkta Çıplak Ayak” Hidayet Erdinç rejisiyle, Henrik Ibsen’in yazdığı yönetmeni henüz netleşmeyen “Hortlaklar”

Cem Günen’in yazdığı, yönetmeni henüz açıklanmayan “Sinan Süleymaniye’de” Yeni iki çocuk oyunu

Pat Hutchkins’in yazdığı, yönetmeni henüz açıklanmayan “Tomas Mid’in Öyküsü” ilk okula yeni başlayacak çocukları hedef alarak okumanın gerekliliğini son derece tatlı bir üslupla işleyen bir oyun.

Samet Behrengi’nin çocuk klasiği “Küçük Kara Balık” adlı eserinin Günay Ertekin tarafından uyarlaması olan oyun, birey olmanın, merakın ve özgür karar vermenin önemini büyük küçük herkese anlatıyor.

Geçtiğimiz sezondan devam eden oyunlar

Geçtiğimiz sezonların rekora giden, kapalı gişe, bol ödüllü oyunu “Profesyonel” devam ediyor. Geçen sezon devam eden ya da başlayan öne çıkmış oyunlar;“Sezuan’ın İyi İnsanı”, “Birdy”, “Kırmızı”, “Benerci Kendini Niçin Öldürdü?”, “Vahşet Tanrısı”, “Sidikli Kasabası Müzikali”, “Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk”, “Yanık”, “Antigone”, “Anita’nın Aşkı ya da Antigone New York’ta” kaçıranlar için yine sahneleniyor.

Pek çok seyircinin izleme fırsatı bulamadığı geçen sezonun son ve bol ödüllü oyunu “Michelangelo” ile “Ölüleri Gömün”, “İmparatorluk Kuranlar”, “Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni”, “Aşkın Sıradanlığı”, “Açıl Kafam Açıl”, “At”, “Ne Dersin Azizim?”, gençlik oyunu “Zalım Mahmut - Bir Kurtlu Kıssa “, çocuk oyunları; “Sihirli Hediyeler” ve “Çocuktan Al Haberi” de yeni sezonda İDT sahnelerinde olacak. Ve İDT’sunun bir türlü vazgeçemediği oyunu “Kontrabas” bu sezonda da devam ediyor.


AA  27.09.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.