Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ALANYA TARİHİ AYAĞA KALKIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteklediği proje ile Kızıl Kule ile Tophane arasındaki tarihi mekanlar restore edilecek.
Antalya'nın Alanya ilçesinin tarihi mekanlarını gün ışığına çıkaracak restorasyon projesi başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteklediği proje ile Kızıl Kule ile Tophane arasındaki tarihi mekanlar restore edilecek.
Kızıl Kule-Tophane eksen projesi ile Alanya kalesi yamaçlarındaki tarihi eserler restore edilerek turizme açılacak.
Alanya Belediyesi'nce yapılan çalışmalarla Kızılkule,Tersane,Tophane ve Hisariçi mahallelerinde tarihi eserler bir bir tespit edildi.
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu "Bütün kültür varlıklarını, özel mülküyete ait olabilir, Kamuya ait olabilir, bütün varlıkların tamamını ayağı kaldırmayı hedefliyoruz." dedi.
Eserlerle ilgili yaklaşık 10 yıl süren hukuki ve teknik altyapı çalışmaları tamamlandı. Bu projenin önemli bir özelliği de restorasyon yapacak vatandaşlara da kaynak ve destek sağlaması.
Proje kapsamında ilk olarak 13'ncü yüzyıldan kalma ilçenin en eski ibadethanelerinden olan Selçuklu Mescidi restore edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli projenin turizme ivme kazandırması bekleniyor. Alanya Belediyesi kültür varlıklarının UNESCO Listesi'nde yer alması için de girişimler yapıyor. Hedef 2010 listesinde yer almak


Sanatsal Haber  7.01.2009

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.