Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

TÜRKİYE’NİN İLK OLİMPİK JİMNASTİKÇİSİ

27 Temmuz’da başlayacak olan 30. Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye tarihinde ilk kez artistik jimnastik dalında temsil edilecek. Bu başarının sahibi Göksu Üçtaş'ın hikayesi beyazperdede...

Gaziantep’te doğan Göksu Üçtaş, beş yaşında jimnastiğe başladı. Altı yaşında Bolu’daki Kamp Eğitim Merkezi’ne yerleşti. Senelerce haftanın altı günü çift idman yaptı. İçerisinde tuvaleti olmayan bir odada on altı sene geçirdi. Dizinden sakatlandı. Dirseği çıktı. Hayatı boyunca taşıyacağı boyun fıtığına yakalandı. Çalışmaya devam etti.

Pazar sabahı 07.55’de Atatürk Havalimanı’ndan kalkan tarifeli bir uçakla Londra’ya gitti. 27 Temmuz’da başlayacak olan 30. Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye tarihinde ilk kez artistik jimnastik dalında temsil edilecek.

Olimpiyatlara rekor sayıda kadının gittiği bir senede Göksu gibi hayatını spora adamış atletler, sinemacılara ilham veriyor. Göksu Üçtaş ile başlayacak olan kısa film serisinin amacı bir yandan futbolun arkasında kaybolmuş amatör branşlarda dünya çapında başarılı kadın sporcuları aktif spor hayatları sürerken belgelemek, bir yandan da tüm spor dallarının sonsuz görsel zenginliğini gözler önüne sermek...

Başta Altın Koza olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası festivallerde ödül almış kısa filmci Efe Öztezdoğan’ın yazıp yönettiği serinin beş dakikalık bu ilk filmi, Bolu’da Göksu Üçtaş’ın gerçek yaşam ve çalışma alanında çekildi. Filmin görsel dokusu için Murat Canbaş Spor Salonu bir dönümün üzerinde siyah kumaş ile kaplandı. Göksu Üçtaş’ın her gün yaptığı antrenman programı estetize edilerek 35mm olarak çekildi.

Film, Eylül ayından sonra Cinemaximum sinemalarında film aralarında gösterilecek ve Turkweb.tv internet portalında yayınlanacak.


ntvmsnbc  24.07.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.