Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

7 AKTİVİST KADININ HİKAYESİ

Dünyanın yedi ayrı ülkesinden yedi aktivist kadının hikayesini Türkiye’den yedi önemli isim okuyor...

18. Tiyatro Festivali kapsamında, İsveç Başkonsolosluğu ve Riksteatern işbiriliğiyle gerçekleştirilecek ve dünyanın yedi ayrı ülkesinden yedi kadın aktivistle kadınlara karşı uygulanan şiddetle mücadeleyle ilgili yapılan röportajlara dayanan belgesel okuma tiyatrosu “Yedi”, Türkiye’den yedi önemli isim tarafından okunacak. “Yedi”, 16 Mayıs Çarşamba günü saat 18.30’da Kenter Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Festival kapsamında metinlerin okumaları, oyuncu Ayça Damgacı, gazeteci Can Dündar, oyuncu Derya Alabora, sinema ve tiyatro sanatçısı Meral Çetinkaya ile Zeliha Berksoy, gazeteci Mehveş Evin ve oyuncu Esra Dermancıoğlu tarafından yapılacak.

Afganistan’dan Guatemala’ya, Rusya’dan Nijerya’ya, dünyanın farklı ülkelerinde kadın hakları için mücadele veren yedi kadınla 2007 yılında ödül sahibi yedi oyun yazarının yaptığı röportajlara dayanan “Yedi”, bu isimlerin kendi toplumlarında kadınlara karşı uygulanan şiddetle mücadeleleri ve toplumsal alanda yarattıkları değişimi anlatıyor.

2007 yılında Ruth Margraff, Anna Deveare-Smith, Susan Yankowitz, Carol K. Mack, Paula Cizmar, Catherine Filloux ve Gail Kriegel tarafından yazılan “Yedi” bugüne dek 8 ülkede sahnelendi, 60’ın üzerinde uluslararası örgüt ve kurum aktif olarak olarak rol aldığı ve 300’ü aşkın politikacı, aktivist ve oyuncu tarafından okundu. “Tiyatronun dünyayı değiştirebilen gücü” olarak nitelendirilen; Amerika’daki gösteriminin öncesinde sunumunu Hillary Clinton’un yaptığı “Yedi”yi şimdiye dek okuyan isimler arasında Oscar ödüllü oyuncu Meryl Streep ve AB Parlamentosu parlamenteri ve İsveçli yedi erkek parlamenter gibi isimler yer alıyor. “Yedi”, 2010 yılında İstanbul’da Muammer Karaca Tiyatrosu’nda başka katılımlarla gerçekleştirilmişti.


ntvmsnbc  14.05.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.