Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

SİNEMA YENİDEN KÖPRÜDE BULUŞTU

İstanbul Film Festivali kapsamında bu yıl yedincisi gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar kapsamında düzenlenen Film Geliştirme ve Yapım Aşaması Atölyeleri’nde seçilen projelerin ödülleri önceki akşam Hollanda Başkonsolosluğu’nda yapılan bir törenle sahiplerini buldu.
Seçici kurul tarafından belirlenen 12 proje sahibi, 11 ve 12 Nisan tarihlerinde 11 kişilik uluslararası jüri ile birebir görüşmeler yaptı.
Bu görüşmeler sonucunda Senem Tüzen’in ‘Ana Yurdu’ projesine, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10 bin dolarlık destek ödülünün yanı sıra Melodika tarafından verilen 25 bin TL değerinde Post Prodüksiyon destek ödülü sunuldu.
Ahu Öztürk’ün ‘Toz Bezi’ projesi, Ulusal Film Merkezi (CNC) tarafından verilen 10 bin euro değerinde destek ödülünü kazandı.
Tolga Karaçelik’in ‘Yalnız Çocuk’ projesi bu sene ikinci defa verilen 2 bin 500 euro değerinde Binger Lab Senaryo Danışmanlığı Ödülü’ne layık görüldü. Mizgin Müjde Arslan’ın ‘Büst’ adlı projesi ise mansiyon aldı.
Köprüde Buluşmalar kapsamında bu yıl ilk defa ‘Work in Progress / Yapım Aşaması Atölyesi’ de gerçekleştirildi. Bu bölümde Dilek Keser’in ‘Evdeki Yabancı’ projesine filmin tüm online post prodüksiyonunu kapsayan ‘1000 Volt Post Prodüksiyon Ödülü’ verildi.
Törende ayrıca, Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından desteklenecek 6 proje de açıklandı.

Festivalde ödül vakti

Festivalin bugünkü en önemli gündemi hiç kuşku yok ki ödül töreni. Bugünün öne çıkan iki yapımı ise ‘Polis’ ve ‘Histeri.’ Fitaş 4’te 19.00 seansında gösterilecek Maïwenn imzalı ‘Polis’, geçen yıl Cannes Film Festivali’nde ‘Jüri özel ödülü’ne değer bulunmuştu. Aynı salonda 21.30’da gösterilecek Tanya Wexler imzalı Maggie Gyllenhaal’ın başrolünde yer aldığı ‘Histeri’ ise ‘histeri’nin tedavisinde kullanılmak üzere vibratörün icat ediliş hikâyesini anlatıyor.


SH  14.04.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.