Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

KADERİ OSMANLI DEVLETİ İLE AYNIYDI!

Türk tarihinin 118 yıl önce yazılan en acı sayfalarından biri olan Ertuğrul Firkateyni’nin batışının ardından, batığı gün ışığına çıkarma çalışmalarının üçüncü adımı 2 Ocak’ta başlayacak.
Türk tarihinin 118 yıl önce yazılan en acı sayfalarından biri olan Ertuğrul Firkateyni'nin batışının ardından, Türk ve Japon bilim adamlarının batığı gün ışığına çıkarma çalışmalarının üçüncü adımı 2 Ocak'ta başlayacak.

Türk, Japon, İspanyol ve ABD'li araştırmacıların hedefinde bu kez Amiral Osman Paşa'nın eşyası ve firkateynin yemek kazanı var.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Tufan Turanlı'nın öncülüğünde 12 dalgıç bilim adamı, Japonya'nın Kuşimoto kentinin 12 mil açığında 1890'da batan ve 550 denizcinin şehit olduğu noktaya dalacak. Yapı Kredi Emeklilik'in sponsorluğunda yapılan araştırmada, 15 Şubat'a kadar sürecek olan dalış sürecinin ardından kalıntıların müzedeki yerini alması, yaklaşık bir yıllık çalışma gerektiriyor. Daha önce 2007 ve 2008'de iki kez daldıkları batıktan teleskop dürbün, anahtar, tüfek kalıntıları ve düğmeler çıkardıklarını belirten Turanlı, şunları söyledi:

“Çıkan parçalar Kuşimoto Müzesi'ne bırakılıyor. Çıkanların, şehit olan askerlerin yattığı yerde yani Japonya'da bulunması daha doğru. Türk tarihi için önemli bir çalışma yürütüyoruz, ancak Japonlar çalışmaya Türklerden çok daha fazla ilgi gösteriyor.”

Ertuğrul Firkateyni, 1890 yılında 2. Abdülhamit tarafından iyi niyet elçisi olarak Japonya'ya gönderilmiş, dönüş yolunda Kuşimoto açıklarında fırtınaya yakalanarak batmıştı.


Sanatsal Haber  31.12.2008

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.