Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

DISNEY LIVE-MICKEY’NİN MÜZİK FESTİVALİ TÜRKİYE’DE

Yapımcılığını Feld Entertainment'in üstlendiği, Walt Disney Company'nin lisanslı gösterisi ''Disney Live-Mickey'nin Müzik Festivali'', dünyada ilk kez İstanbul Çocuk Tiyatrosu (ICT) işbirliğinde yerelleştirilerek Türk kadrosuyla Türkiye çapında 9 kentte sahnelenecek.

Swiss Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan ICT İcra Kurulu Başkanı Kemal Gürkaynak, 3 yıl önce kurulduklarında bu tür gösterilerin Türkiye'ye getirilmesi için çalıştıklarını, bu anlamda sektördeki en büyük markanın Walt Disney olduğunu söyledi. Gürkaynak, geçmiş dönemlerde Türkiye'ye getirdikleri ''Disney Live'' gösterisinin İstanbul, İzmir ve Ankara'da 290 bin kişi tarafından izlendiğini aktardı.

''Disney Live-Mickey'in Müzik Festivali''nin yerelleştirilerek Türk kadrosuyla 23 Nisan'da sahnelenmeye başlanacağını kaydeden Gürkaynak, Türkler'den ve yabancılardan oluşan 60 kişilik bir ekip kurduklarını anlattı.

Gürkaynak, Disney Live'in tarihinde ilk kez Türkiye'de böyle bir uygulama yapıldığını ifade ederek, ''Yerel bir kadro ve yönetmenle gösteriler yapılacak. Böyle bir olayın dünyada ilk defa Türkiye'de yapılması çok önemli. Teknik altyapının tamamı tarafımızdan üstlenildi. Teknik ekibin ve sahne kadrosunun tamamı Türklerden oluşuyor. Walt Disney şirketi Türkiye'ye çok önem veriyor. Türkiye güçlü ve dinamik ekonomisiyle Disney için önemli bir fırsat ortaya koyuyor''diye konuştu.

Yerelleştirme çerçevesinde Disney'in sevilen karakterlerini Türk sanatçılarının da yer aldığı bir yapımla Türkiye'nin kültür unsurlarını da katarak çocuklarla buluşturacaklarını belirten Gürkaynak, 23 Nisan'da İstanbul'da başlayacak gösterilerin Bursa, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Kayseri, Samsun ve Antakya'da da gösterileceğini, bilet fiyatlarının İstanbul'da 30-40 ve 50 liradan, diğer kentlerde ise 1500 üzerinde seyirciye ulaşıldığında 30 ila 50 lira arasında değişeceğini dile getirdi.

Dünyada da sahnelenebilir

The Walt Disney Company Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Ülke Müdürü Sinan Ceylan da Disney olarak iş ortakları Feld Entertainment ve ICT ile birlikte gösteriyi hayata geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, dünyada ilk kez tamamen yerli kadroyla sahnelenecek bu özel gösteri sayesinde ailelere Disney'in sihirli dünyasını kendi yerel tiyatrolarında keşfetme fırsatı sunmayı sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti.
Feld Entertainment Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Horacio Renna ise 31 yıldır bu sektörde çalıştıklarını, Disney'in birçok kıtada çok sayıda gösteride milyonlara ulaştığını dile getirdi.

Türkiye'de hayata geçecek bu özel gösterinin çok önemli olduğunu, Amerika dışında ilk kez bir ülkenin yerel kaynaklarını kullanarak Disney gösterisini hayata geçireceğini vurgulayan Renna, bu gösterinin Türkiye dışında başka ülkelerde de sahnelemeyi planladıklarını anlattı.

Gösteri hakkında sayısal veriler

Prodüksiyon maliyeti yaklaşık 4.5 milyon dolara mal olacak gösterinin toplam teknik ekibi 45 kişiden oluşuyor.

Bir yılda yapılması planlanan 620 gösteriyle 220 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Toplam 299 kostümün kullanıldığı gösteride, 15 dansçı ve oyuncu yer alıyor. Toplam hazırlık prova süresi 360 saat olan gösterinin, ışıklandırma sisteminini ağırlığı 7.200 kilogram, ses sisteminin toplam ağırlığı ise 520 kilogram.


AA  29.03.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.