Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İŞ SANAT’TA PAMUK PRENSES VE YEDİ CÜCELER

Grimm Kardeşlerin yazdığı Yavuz Pekman uyarlamasıyla Işıl Kasapoğlu’nun sahneye koyduğu ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” müzikli çocuk oyunu İş Sanat’ta 29 Ocak Pazar günü saat 15.00’de ilk kez sahnelenecek. Oyun için yazılan 30’un üzerinde beste çağdaş çok sesli müziğin önemli bir ismi Alper Maral imzasını taşıyor. Maral oyun boyunca piyano ile sanatçılara eşlik ediyor.

Yönetmen Işıl Kasapoğlu, Pamuk Prenses rolünde Akasya Asıltürkmen, üvey anne rolünde Pamela Spence ve bilgin cüce rolünde Serkan Keskin katıldığı basın toplantısı ve kostümlü provada sanatçılar oyunda sevginin altının çizileceğini vurguladılar. Kasapoğlu; “Amacımız klasik çocuk edebiyatının bu ünlü eseri üzerinden dünya çocuklarının ortak kültürüne katkı sağlamak, paylaşabilecekleri ortak bir eseri Walt Disney çizgisinin dışında müzikle, dansla zenginleştirerek tiyatro sahnesine taşımak” dedi. Dünyada, kültürlerarası farklılık dolayısıyla esere, güzellik ve düşünce zenginliği katan pek çok yorumun olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, Maral’ın besteleriyle birlikte gerçekleşen bu oyunun da, daha önce İş Sanat’ta sahnelenen “Peter Pan”, “Bir Sergiden Tablolar” rejileri gibi dünya klasiklerinde haberdar küçük “sanatseverler” kazandıracağını ekledi.

Oyunda diğer roller Kasapoğlu’nun kurduğu başarılı oyunlara imza atan Semaver Kumpanya ekibi tarafından paylaşılıyor. Işık tasarımın Cem Yılmazer’e, koreografinin Duygu Güngör’e, dekor ve kostümün Hakan Dündar’a ait olduğu sıra dışı yorumuyla ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ İş Sanat’tan küçüklere “özel” ve “neşe” dolu bir ara tatili armağanı olarak 29 Ocak Pazar günü başlayacak ve sezon boyunca devam edecek.


SH  27.01.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.