Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

MİMARİ VE ÇAĞDAŞ SANAT BİR ARADA

Konsept ve tasarımını Bülent Erkmen’in yaptığı, Fatoş Üstek editörlüğünde hazırlanan ‘Beklenmedik Karşılaşmalar’ son 10 yılın üretimleri üzerinden mimarlık ve çağdaş sanat birlikteliğini ele alan özel kitaplardan biri. ‘Mimarlıkla ilişki bağlamında 2000’li yılların çağdaş sanat çalışmaları’ altbaşlığıyla sunulan kitap, Zorlu Center’ın desteğiyle yayımlandı. Küratör ve sanat eleştirmeni Fatoş Üstek sanat, mimarlık ve izleyici arasındaki o üçlü ilişkiyi sorgulayan kitapla ilgili “Sanat tarihi gibi öğretici değil. Ortaya kavramlar atan ve o kavramları sorgulamanızı istiyor” diye konuşuyor.

Mimarlıkla ilişki bağlamında uluslararası alanda isim yapmış 50 sanatçının 2000’li yıllarda oluşturduğu işleri kapsayan çalışma hazırlanırken 250’den fazla eser değerlendirilmiş. Peki, kriterler ne ve kitaptaki işler neye göre seçilmiş? Üstek, bu kriterleri şöyle özetliyor: “Eserlerin geneline baktığımızda ilk göze çarpan elbette yapıtların salt heykel olmaması. Ulusal temsiliyet taşımıyorlar, hiçbiri anıt niteliğinde değil. Yapıtların klasik anlamdaki heykel kuramını kırması ise en önemli ortak özellikleri.”

50 sanatçı arasında ise Anish Kapoor, Dan Graham, Bruce Nauman, Sarkis, Doris Salcedo, Fischli & Weiss, Jenny Holzer, Do Ho Suh, James Turrell, Richard Wilson, Ayşe Erkmen gibi isimler var. Kitap, görsel sanatlar alanında mimari bir boyutu olan ve durumlar yaratan yakın dönem çağdaş sanat çalışmalarına odaklanmış.


SH  19.01.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.