Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

LAVTA SANATÇISI LUCA PIANCA KONSERİ

Köklü dönem müziği topluluklarından biri olan "Concentus Musicus Wien"in üyesi ve önde gelen İtalyan barok orkestrası "Il Giardino Armonico"nun kurucusu olan Luca Pianca, bu akşam Akbank Sanat’ta bir konser verecek.

uca Pianca, saat 20.00’de başlayacak olan konserinde Frescobaldi, Doni, de Visee ve Weiss’ın eserlerini seslendirecek.

Luca Pianca

Lugano doğumlu olan Luca Pianca, müzik eğitimini Milano ve Salzburg’da Nikolaus Harnoncourt ile tamamladı. Oldukça hareketli bir kariyere sahip olan Luca Pianca, Cecilia Bartoli, Eva Mei, Christoph Prégardien, Georg Nigl, Viktoria Mullova ve Albrecht Mayer gibi ünlü sanatçılarla sahne aldı. Aralarında J.S.Bach ve A.Vivaldi’nin tüm lavta eserlerinin bulunduğu 50’den fazla CD kaydı gerçekleştirdi. Gambist Vittorio Ghielmi ve blok flüt sanatçısı Maurice Steger ile Avrupa ve Amerika’da düzenli olarak konserler veren sanatçı, Salzburg, Lucerne, Schleswig Holstein, Mito, Wiener Festwochen gibi önemli müzik festivallerine davet edildi. Sanatçının konser verdiği dünyaca ünlü sahneler arasında Deutsche Philharmonie, Theater an der Wien, Opernhaus Zürich, Teatro alla Scala, Wigmore Hall, Lincoln Center, Carnegie Hall New York, Oshi Hall Tokyo yer almakta.

2008 yılından beri Viyana "Konzerthaus"da Bach konserleri serisinin yönetmenliğini yapan Pianca, bu dizide tüm Bach kantatlarının seslendirilmesi projesini "Ensemble Claudiana" ve "Wiener Sängerknaben" gibi topluluklarla yürütmekte.


Cumhuriyet  18.01.2012

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.