Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İFSAK’TAN ‘İYİ FOTOĞRAF SIRLARI’

İFSAK, Fotoğraf Eğitiminde Unutulmayacak Bir Deneyim Sunuyor!

Türkiye’nin tanınmış fotoğraf sanatçılarından, yazar ve sanat eleştirmeni Merih Akoğul, 13 saatlik bir Atölye çalışması için derneğimize konuk olarak geliyor.

“İyi Fotoğrafın Sırları”, aslında geleceğe kalma ihtimali daha yüksek, konulara yaklaşımda özgünlük taşıyan, belgeselden sanatsala dönüşmeye uygun olan fotoğrafları görebilmek ve üretebilmeye yönelik bir disiplinin inceliklerini kavramak üzerine tasarlanmış bir atölye çalışması.

Antropolojiden resim sanatına, estetikten sanat tarihine, psikolojiden sosyolojiye, fotoğraf üzerinden en az on farklı disiplinin de gündeme geleceği bu atölyede, her şey “İyi Fotoğraf”ın sırlarını bir daha asla unutmamak üzere tasarlandı.
12 – 13 Kasım 2011 tarihlerinde iki gün ve toplam 13 saat sürecek olan atölye çalışmasının sonunda tüm katılımcılara birer katılım belgesi verilecek.

Atölye programı ise şöyle:

12 Kasım 2011, Cumartesi
10.00 - 13.00
İyi fotoğraf nedir
Fotoğrafı, fotoğraf yapan etmenler
Işık ve zaman üzerine
Görme ile fotoğrafik kompozisyon arasındaki bağlantı
Üç boyutun iki boyuta dönüşümü
İleri kompozisyon teknikleri

14.00 – 18.00
Fotoğrafçının eğitimi
Fotoğraf ve yan disiplinler
Fotoğraf okuma ve analizi
Görsel sanatlar ve fotoğraf
Köklerim ve fotoğraf
Fotoğraf tarihine nasıl kalırım

13 Kasım Pazar
11.00-14.00
Neden fotoğraf ve ben fotoğrafçı olabilir miyim
Fotoğrafın gerçekliği
Hangi konu nasıl saptanır
Görünmez olmak
Nesnelerin dilini konuşmak
Görme kültürü ve fotoğrafın pratiği

15.00 - 18.00
Duyarlılığımızı artırmanın yolları
Sanat ve konsantrasyon
Hangi fotoğraf için hangi ekipman
Siyah beyaz ile renklinin yol ayırımı
Karanlık odadan dijital fotoğrafa

Merih Akoğul
1963 yılında İstanbul’da doğdu. M.S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Ana Sanat Dalı’nı (Lisans) 1985, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Fotoğraf Ana Sanat Dalı’nı (Yüksek Lisans) 2001 yılında bitirdi. “Grup 9” Fotoğraf Grubu’nu kurdu. Birçok dia gösterisi gerçekleştirdi, yurtiçinde ve yurtdışında (Avusturya, Bulgaristan, Güney Afrika, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Japonya, ABD, Belçika, Kosova, Almanya) çeşitli sergilerde fotoğrafları yer aldı.

Fotoğraf sanatı ve kuramı konularında çalışmalar yaptı. Seminer, sempozyum ve açıkoturumlara katıldı, bildiriler sundu, paneller yönetti, seçici kurullarda yer aldı. Reklam sektöründe tanıtım fotoğrafçısı ve yazar olarak çalıştı. Çeşitli özel kurumlarda eğitmenlik, özel radyolarda kültür ve sanat programları, televizyon programlarında sanat danışmanlığı yaptı. Fotoğrafları; fotoğraf kuramı, plastik sanatlar ve müzik üzerine yazıları ve eleştirileri birçok gazete ve dergide yayımlandı: (Yeni Düşün, Medyavizyon, Marketing Türkiye, İFSAK Fotoğraf, Donna, Hürriyet Gösteri, Varlık, Stüdyo İmge, Sombahar, Poetika, Şiir Atı, Çalıntı, E, Göçebe, Milliyet Sanat, Jazz, Geniş Açı, Fotoğraf, İFSAK Fotoğraf, Hayalet Gemi, Amann, Yeni Günaydın, Cumhuriyet, Yeni Yüzyıl, Aktüel, Hürriyet, Radikal, Nstyle, Vizyon, Time out İstanbul, Ebe Sobe, Ulusoy Travel, Biz, Home Style, Andante, İz, Photo Digital)

2003 yılının yaz döneminde Avusturya Başkanlık Sanat Dairesi tarafından verilen bursla çalışmalarını Viyana’da sürdürdü.

Çeşitli müze ve özel koleksiyonlarda yapıtları bulunan Akoğul, Bahçeşehir Üniversitesi ve Eyüboğlu Koleji’nde dersler vermektedir.

Ayrıntılı bilgi için: İFSAK Tel: (0212) 292 42 01 / (0212) 292 18 07
www.ifsak.org.tr


SH  3.11.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.