Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

İDSO KONSERİ SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), dün akşamki konserine şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Orkestra, İsveçli şef Ola Rudner yönetiminde Cemal Reşit Rey'in ünlü eseri Türkiyem'i çaldı.

Hükümetin AKM tutumu, kültür politikası dolayısıyla İstanbul’un sürgün orkestrası İDSO, Aya İrini'de açtığı sezonu Fulya’da sürdürdü. Haftaya Lütfi Kırdar'da olacak. Fulya Sanat Merkezi'ndeki bu ilk konserde orkestra Bach’ın “3 no’lu Brandenburg Konçertosu”nu ve Mendelssohn’un “1 no’lu Piyano Konçertosu”nu seslendirdi. Konserin solisti Çinli piyanist Clarie Huangci’ydi. 21 yaşındaki ünlü Curtis Enstitüsü mezunu genç piyanist Huangci, hızlı parmaklarıyla aldığı büyük alkışa Çaykovski’nin “Fındıkkıran Bale Süiti”inden bir bölüm de çalarak teşekkür etti. Konser güzel bir rastlantıyla programda yer alan C.R.Rey’in Orkestra İçin Senfonik Rapsodiler “Türkiyem” eseriyle tamamlandı. Defalarca sahneye davet edilen orkestra “Türkiyem” bisiyle konseri noktaladı. Acının, saygının, sevginin sanatla ne denli incelikle ifade edilebileceğini bir kez daha kanıtlayan konseri, orkestraya giderek daha gönül verdiği gözlenen, ana sponsor Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’te gururla izledi.

Orkestra 30 Ekim’de yine şef Ola Rudner yönetiminde vereceği “Cumhuriyet Bayrmı” konserini Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda verecek. Konserin solisti keman sanatçısı Akiko Suwanai. Sanatçıların gözden kaçırmaması gereken ise konserin saatinin her zaman olduğu gibi 20.00 değil 19.00 olduğu.


SH  22.10.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.