Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

JOSS STONE’DEN MUHTEŞEM ALBÜM

Joss Stone'un kendi plak şirketinden çıkardığı ilk albümü 'LP1', tüm iyi niyetine, country devlerinden aldığı desteğe rağmen eninde sonunda yorucu bir çalışma.

Şehrimizden bir Joss geldi geçti. Ezan yüzünden durdurulan ve gazı bu nedenle kesilen aynı zamanda yine Türk bayraklı yabancı sanatçı içeren bu konser belli bir kesimi fazlasıyla mutlu etti. Zira Joss sıradan bir vokalist değil. Sıradan bir vokalist olmakla yıldız olmak arasındaki kalın çizgiyi çoktan geçmiş biri kendisi. Dolayısıyla Santralistanbul’da keyifli bir akşam geçiren hayranlarına yeni albümünden de bol bol şarkılar söyledi Joss.

Caz festivalinin gecikmeli kapanışı böylece gerçekleşirken Joss’un şehrimizi onurlandırmasının en önemli sebebi ise son albümü ‘LP1’ elbette. Senelerdir sözleşmeli sanatçısı olduğu EMI ile olan kontratını yenilemeyen ve günümüz standartlarında riskli kabul edebileceğimiz bir özgürlüğe yelken açan Joss Stone’un yeni plak şirketi Stone’d Records’u da kutladığı albümünün adı ‘LP1’. Yani kendisi olaya bir nevi sıfırdan başlıyor diyebiliriz.

Dave Stewart himayesinde
Kayıtları için tası tarağı toplayıp Nashville, Tennessee’ye taşınan Joss’un yanında oldukça güçlü bir isim vardı. Prodüktör koltuğundaki isim Eurythymics’in Annie Lennox olmayan diğer yarısı David A. Stewart’tan başkası değil. Bugüne kadar Jon Bon Jovi, Mick Jagger, Bryan Ferry ve Stevie Nicks gibi dev isimler için stüdyoda adeta döktüren bay Stewart’ı kafalamayı başaran Joss’un yeni albümü ‘LP1’, içinde potansiyel bir hit barındırmayan diğer yandan da yükseklerden gelen gırtlak oyunlarıyla yoran bir albüm. Nashville etkisi diyebileceğimiz ağır bir country dozu içeren ‘LP1’ elinden geldiği kadar soul ve R&B çizgisinden de uzaklaşmamaya çalışıyor. Martina McBride ve Chris Stapleton gibi dev country yıldızlarının da müzikal anlamda destek olduğu albüm, dünyanın önde gelen bazı müzik yayınları ve eleştirmenler tarafından kıyasıya eleştirilse de, türün meraklılarının dinlerken zevk alabilecekleri şarkıları da içinde barındıyor. ‘Don’t Stop Lying To Me Now’, ‘Cry Myself To Sleep’ ve ‘Boat Yard’ kendini bize az da olsa sevdirebilen şarkılar.

‘LP1’ tüm iyi niyetine rağmen insanın içini şişiren bir albüm olarak aklımıza kazındı. Bu albümü yeni bir başlangıç olarak kabul edecek olursak, bakarsınız şeytanın bacağı belki de ‘LP2’ ile kırılır.


Sanatsal Haber  31.07.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.