Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

CAZ’DA KADIN VOKALLER HAFTASI

Bugün Angelique Kidjo, Dianne Reeves ve Lizz Wright, yarın Randy Crawford ve Natalie Cole Açıkhava'da.

18. İstanbul Caz Festivali, ‘kadın vokaller haftası’ diye de adlandırılabilecek bir programla devam ediyor. Harbiye Açıkhava Sahnesi, bu hafta üst üste kadın vokallerinin performanslarını sergileyeceği gecelere ev sahipliği yapacak. İlk konser bu akşam gerçekleştirilecek ‘Sing The Truth’.

Nina Simone anısına başlatılan ve müzisyenin repertuarının ünlü sanatçılarca seslendirildiği ‘Sing the Truth’ gecesinde büyük kadın şarkıcıların caz, folk, R&B, gospel ve blues türlerindeki şarkıları tekrar hayat bulacak. Bu akşam 21.00’de başlayacak konserde Batı Afrika müziğini R&B, caz ve funk ile buluşturan Angelique Kidjo, Grammy ödülünü üst üste üç kere almayı başaran tek kadın caz vokalisti olan Dianne Reeves ve 2003’teki ilk albümünden bu yana büyük ilgi toplayan Lizz Wright sahne alacak. Sanatçılar, konserde Miriam Makeba, Abbey Lincoln, Odetta, Billie Holiday, Lauryn Hill, Tracey Chapman ve Aretha Franklin gibi Afro-Amerikan kadın şarkıcı geleneğinin önde gelen isimlerinin parçalarını seslendirecek.

İstanbul Caz Festivali’nin kadın haftasında tabii ki pop-caz da mevcut. Popüler caz deyince ilk akla gelen isimlerden Randy Crawford, Joe Sample ve Natalie Cole’un performansları ise yarın akşam izlenebilir. Konserin birinci bölümünde Randy Crawford ve Joe Sample, ikinci bölümündeyse Natalie Cole sahne alacak.

Kadın vokaller haftasının son konseri ise Akdenizli kadınlardan. 15 Temmuz’daki ‘Suyun Kadınları’nda besteci ve gitarist Javier Limon’un flamenkosuna Akdenizli kadın sanatçıların getirdiği yorumlar sunulacak. Bu vesileyle aynı sahneyi paylaşacak isimler ise Aynur Doğan, Buika, La Shica ve Sandra Carrassco.


Radikal  12.07.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.