Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

NAZAR VE NİNO BULGARİSTAN ADINA ‘TÜRKÇEVİZYON’ FESTİVALİNDE

Türk şarkıları için uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Türkvision 2011 yarışmasında Bulgaristan’ı Nazar ve Nino düeti temsil edecek. 14 ila 16 Haziran tarihleri arasında Pamukkale’de üçüncüsü düzenlenecek olan yarışma TRT tarafından organize ediliyor. Festivalin ana hedefini, Türkçe konuşan ülkelerin modern müzikal sanatlara teşvik edilmesi oluşturuyor. Festivale katılan grup ve sanatçıların biri Türkçe olmak üzere iki şarkı seslendirecek. Zaman’a konuşan düet, festival için özel olarak kendilerine ait şarkı bestelediklerini açıkladı.

İki yıldan beri festivali takip ettiklerini belirten ikili, TRT tarafından düzenlenen kastinge katıldıklarını ifade etti. İkili, “İsmimizi kazananlar arasında görünce çok sevindik. Bu kadar şarkıcı arasında seçilmemiz inanılmaz. Şu anda hazırlıklarımız devam ediyor. Yarışma için özel efektler tasarladık. Eski şehrin mistik yapısı ve amfitiyatro yapısına uyum arzeden stil oluşturduk.” diye bahsetti.

Nazar ve Nino, Bulgaristan’da yeni bir müzik tarzının sahibi. Pop ve opera karışımına etno unsurları da ekleyerek şarkılar söyleyen düetin ortak dillerinden birini de Türkçe teşkil ediyor. Yarışmaya Moldova, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Özbekistan, Romanya, Başkurdistan, Tataristan, Suriye, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan’dan temsilciler katılacak.


SH  8.06.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.