Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

18. ASPENDOS ULUSLARARASI OPERA VE BALE FESTİVALİ

18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, ''Carmen'' operasıyla başlayacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tarihi atmosferinde gerçekleşen festival, 9 Haziran'da İstanbul Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği Carmen ile açılacak.

Festival süresince 2 yabancı konuğun yer aldığı 8 farklı eser, sanatseverlerin karşısında olacak. Bu yıl zengin içeriğiyle dikkati çeken festivalde, 21 Haziran'da dünyaca ünlü Viyana Filarmoni Orkestrası, şef Zubin Mehta yönetiminde sahne alacak.

Avrupa'nın saygın kuruluşları arasında olan Avrupa Festivaller Birliğine (EFA) kabul edilen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin biletleri, Devlet Opera ve Balesi müdürlüklerinin gişelerinde ve internet sitesinde satışa sunuldu.

Carmen Operası
Festivalin açılışında sahnelenecek olan G. Bizet'in 4 perdelik eseri Carmen Operası'nda aşk, ihanet ve tutku temaları işleniyor.

Librettosu Meilhac ve Halevy tarafından yazılan eserde, Don Jose'nin Carmen'e olan aşkı, sadece kendini değil çevresindekileri de bu ateşe sürüklüyor. Carmen'in dizginlemekten asla vazgeçmediği özgür ruhu ölümü bile göze almaktan çekinmiyor. Sonunda sıradan bir asker olan Don Jose, kıskançlığın bir karabasan gibi üzerine çökmesiyle katile dönüşüyor.

Festival, 2 Temmuz'da sona erecek.


AA  18.05.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.