Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

‘BEETHOVEN ÇELLO-PİYANO SANATLARI’ SÜREYYA OPERASI’NDA

Çello sanatçısı Efe Baltacıgil ve piyano sanatçısı Benjamin Hochman, 10 ve 11 Nisan akşamları saat 20.00'de Kadıköy Süreyya Operası'nda 'Beethoven Çello-Piyano Sonatları' başlıklı konser verecek.

Türkiye’de çok ender olarak seslendirilen, Beethoven’ın beş çello-piyano sonatının tamamını seslendirmeye Amerika’dan gelecek olan Efe Baltacıgil ve Benjamin Hochman, Süreyya Operası’nda iki akşam üst üste müzik ziyafeti çekecekler. 10 Nisan Pazar akşamı saat 20.00’de başlayacak ilk konserde Beethoven’ın çello-piyano sonatları No.1, No.2 ve No.3’ü; 11 Nisan Pazartesi akşamı yine saat 20.00’de başlayacak ikinci konserde ise Beethoven’ın 12 Varyasyon Op.66 ve çello-piyano sonatları No.3, No.4 ve No.5’i seslendirecekler.

Philadelphia Orkestrası’nın viyolonsel grup şefi olan Efe Baltacıgil, Yo-yo Ma, Itzhak Perlman, Pinchas Zukerman, Midori, Wolfgang Sawallish, Christoph Eschenbach, Mitsuko Uchida ve Emanuel Ax gibi önemli müzisyenler ile oda müziği çaldı. Efe Baltacıgil çok yönlü müzisyenliği ile dikkatleri üzerine toplamaktadır. Efe Baltacıgil'in çaldığı 1680 Francesco Rugieri viyolonsel kendisine bir Türk müzik sever tarafından ödünç verildi.
Kudüs doğumlu piyanist Benjamin Hochman ise New York Filarmoni, Chicago, New Jersey, Pittsburg ve Seatlle senfoni orkestraları, Kanada ve İsrail Filarmoni orkestraları ile solist olarak konserler verdi. Oda müziğine büyük önem veren Hochman’ın birlikte konser verdiği önemli gruplar arasında Guarneri, Orion, Prazak ve Daedalus yaylı dörtlüleri yer alıyor.

11 Nisan Pazartesi akşamı Süreyya Operası’nın klasik batı müzik dinleyicilerine başka bir sürprizi daha var. Türkiye’deki müzik dinleme anlayışını farklı boyutlara taşıyan YOYOM.tv, Süreyya Operası’ndan canlı olarak “Beethoven Çello-Piyano Sonatları” konserini yayınlayacak. YOYOM.tv’nin ilk canlı yayınını ücretsiz olarak izlemek için 11 Nisan 20.00’de www.yoyom.tv adresini tıklamanız ve siteye üye olmanız yeterli. Her hafta yayınladığı özel konserlerle akademik müziği geniş kitlelerle buluşturan YOYOM.tv, canlı yayınlayacağı bu konser ile dünyanın dört bir yanındaki müzikseverlere ulaşacak.


Cumhuriyet  4.04.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.