Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

JANE MONHEIT İŞ SANAT’TA

Diana Krall'ın tahtına aday gösterilen New Yorklu caz divası Jane Monheit, 2010 çıkışlı son albümü Home ile 5 Nisan Salı akşamı saat 20.00'de İş Sanat'ta sahneye çıkacak.

Caz dünyasının en özel seslerinden biri kabul edilen Jane Monheit, kariyerinin onuncu yılını bugüne kadarki en olgun, içten albümü Home ile kutluyor. Şarkıcı, geçen Eylül ayında piyasaya çıkan ve caz standartlarının altın çağına methiye niteliği taşıyan son albümünden parçalarla 5 Nisan Salı akşamı İş Sanat'ta yeni albümü ile müzikseverlerin karşısına çıkacak. Kariyerine yirmi yaşında Thelonious Monk Enstitüsü vokal yarışmasında aldığı birincilik ödülüyle başlayan ve on yıllık süreçte olağanüstü şarkılara yaptığı içten ve romantik yorumlarıyla caz ve kabare dünyasının en beğenilen isimlerden biri haline geldiğini belirtilen Jane Monheit bu konserle dokuz yıllık bir aranın ardından İstanbullularla yeniden buluşacak.

Caza dönüş

İş Sanat'tan sanatçıyla ilgili yapılan açıklamaya göre yaşam deneyimlerinin bir yansıması ve sanatsal olgunluğun bir göstergesi olan Home Monheit'in kariyerinde bir dönüm noktası niteliği taşıyor. Brezilya ve pop müziğinden uzaklaştığı ve kendi tabiriyle köklerine döndüğü bu albümü sanatçının bir caz müzisyeni olarak aslına yaptığı tutkulu dönüşü temsil ediyor.Albümde "Tonight You Belong To Me, Everything I've Got Belongs To You, I'll Be Around" gibi on iki klasikleşmiş caz parçası yer alıyor.

Frank Sinatra ve Sarah Vaughan gibi efsanevi caz vokallerinin sahip olduğu dramatik yaratıcılığa sahip ender isimlerden olan Monheit, albümüyle ilgili olarak "Benim için eski bir caz standardına kendi yorumumla yeni bir hayat vermek, farklı bir ışık altında yeni bir seyirciyle buluşturmak gibisi yoktur" diyor. Kariyerinin zirvesindeki Michael Kanan (klavye), Neal Miner (bas) ve Rick Montalbano (davul) gibi müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşacak olan Monheit, 5 Nisan Salı akşamı kadife sesi ve hünerli caz vokaliyle seslendirdiği parçalarla dinleyenleri cazın büyülü dünyasına taşıyacak.


Cumhuriyet  30.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.