Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

ANJELİKA AKBAR’IN TÜRKİYE’DE ÇIKARDIĞI 12. ALBÜMÜ

Ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar’ın, Türkiye’de çıkardığı 12. albümü “Likafoni”; 18 Mart 2011, Cuma günü raflardaki yerini aldı! Akbar; küçüklüğünden beri severek dinlediği bazı eserleri seslendirdiği “Likafoni” adlı albümüyle besteci kimliğine ara vererek, sevenlerinin kulağına bu kez piyanist kimliğiyle hitap ediyor.

“Likafoni” için seçtiği, kolay dinlenebilir eserlerle, klasik müziği sevmeyen ve bilmeyen herkesin albümü sevebileceğine inanan Akbar, albümde 15 klasik eser seslendiriyor. Albümdeki 9 piyano solo eseri Akbar seslendirirken, piyano ve çello düeti olan 6 eserde ise, Anjelika Akbar’a çello sanatçısı Rahşan Apay eşlik ediyor. Kendi bestelerinden oluşan albüm çalışmalarına kısa bir ara veren Akbar, “Likafoni” albümünde piyanist kimliğini ön plana çıkarıyor.

“Lika’nın Sesleri” anlamına gelen “Likafoni”, ismini; Akbar’ın küçükken kendi adını telaffuz edememesi nedeniyle ancak söyleyebildiği “Lika” isminden ve albümde yer alan eserlerin küçük yaşlardan itibaren severek dinlediği besteler olmaları nedeniyle kullanılan, “sesler” anlamındaki “foni”den alıyor. Kapak tasarımı Özgür Yücel’e ait olan albümün ön kapağında, Anjelika Akbar’ın 15-16 yaşlarında çekilen fotoğrafları, arka kapağında Koray Peközkay tarafından bir konserde çekilen sanatsal bir fotoğraf bulunuyor. Akbar’ın albüm tanıtımı için kullanılacak fotoğrafları ise ünlü fotoğraf sanatçısı Zeynel Abidin Ağgül tarafından görüntülendi.

Anjelika Akbar’ın, Rezonans Müzik etiketiyle piyasaya çıkan ve şimdiden eleştirmenlerden tam not alan yeni albümünün ilk klibi, 20 yaşındaki oğlu Yürek Akbar yönetmenliğinde “Libertango” adlı eser için çekildi. Senaryosu Anjelika Akbar’a ait klip; profesyonel yönetmen Turgut Ünal’ın gözetmenliğinde ve yönetmenliği üstlenen Yürek Akbar’ın arkadaşları Kubilay Göze, Muratcan Gökçe, Janbek Devrim, Kerem Dinarlı’nın destekleriyle çekildi. İstanbul Culinary Institute ve Balat’ta bulunan eski bir piyano atölyesinde çekilen klipte; Akbar’ın deyimiyle “yemeğin ve müziğin mutfağı” olan iki mekan kullanıldı. Türkiye’nin yanı sıra, Amerika, Rusya, Yunanistan, İngiltere, Almanya, Norveç ülkelerinden geniş bir hayran kitlesi oluşan “Libertango” klibi; yalnızca internet ortamında yayınlanıyor.

Bilgi için: http://twitter.com/anjelikaakbar
www.anjelikaakbar.com


Sanatsal Haber  26.03.2011

Facebook ta paylaş

 
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

 

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.